Louvre, Apollo Galerisi balkonu için demir parmaklıklar yerleştirdi
Fransa’nın başkenti Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesi yönetimi, 19 Ekim tarihinde gerçekleşen soygunun ardından güvenlik önlemlerini güçlendirmeye devam ediyor. Müzenin açıklamasına göre, hırsızların Apollo Galerisi bölümüne girerken kullandığı balkona demir parmaklıklar takıldı.
Uygulama ve kamuya açıklama
Parmaklıkların bir vinç aracılığıyla taşındığı anların görüntüleri müzenin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Louvre tarafından yayımlanan açıklamada, "Louvre 19 Ekim’deki soygunun ardından ders çıkarıyor ve güvenlik mimarisini güçlendirerek yeniden şekillendirmeyi sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada ayrıca, alınan diğer önlemler arasında 19 Aralık itibarıyla bölgede polis ekiplerine ait gelişmiş bir mobil birimin konuşlandırıldığı ve önümüzdeki yıl müze etrafına 100 güvenlik kamerası daha yerleştirileceğinin bildirildiği kaydedildi.
Soygunun kısa özeti
Müze yetkililerinin verdiği bilgilere göre, soygun sabah saatlerinde müze dışındaki bir kamyonun yük asansörünü kullanan kimliği henüz belirlenemeyen dört hırsız tarafından gerçekleştirildi. Hırsızlar bir pencereyi kırarak Apollo Galerisine girdi ve Kraliyet mücevherlerinden oluşan 9 parçayı, toplam 88 milyon euro değerinde çaldı. Kaçış sırasında 3. Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugenieye ait tacın düştüğü ve hasarlı halde müze dışında bulunduğu belirtildi.
Soygunun 7 dakika sürdüğü, zanlıların motosikletlerle olay yerinden uzaklaştığı ve olay sonrası müzenin güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığı, üç gün sonra yeniden ziyaretçi kabul etmeye başladığı bilgisi paylaşıldı.
Güvenlik planları
Yetkililer, yıl sonuna kadar müzeye ek güvenlik önlemleri getirileceğini, bunlar arasında izinsiz girişleri önleyici cihazlar ve yakınlardaki kamu yollarına araç çarpmasını engelleyecek bariyerlerin bulunacağını duyurdu. Müze yönetimi, mimari koruma ile güvenlik gereksinimlerini dengeleyerek, ziyaretçi güvenliğini artırmayı hedefliyor.
Not: Metindeki tarih, kurum ve sayısal veriler müze tarafından yayımlanan açıklamalara uygun şekilde korunmuştur.
Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde 19 Ekim tarihinde gerçekleşen soygunun ardından artırılan güvenlik önlemleri kapsamında, hırsızların Kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Apollo Galerisi bölümüne girerken kullandığı balkona demir parmaklıklar yerleştirildi.