Londra ve Hartlepool'da Aşırı Sağcı Eylemler Sonrası Gözaltılar

Londra ve Hartlepool'daki aşırı sağcı eylemlerde 100'den fazla kişi gözaltına alındı, olaylarda polisler de yaralandı.

Yayın Tarihi: 01.08.2024 05:13
Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 05:13

Londra ve Hartlepool'da Aşırı Sağcı Eylemler Sonrası Gözaltılar

Londra'daki Aşırı Sağcı Eylemde Gözaltılar

Londra'da düzenlenen aşırı sağcıların eyleminde, 100'ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Metropolitan Polisi'nden alınan bilgilere göre, başkentteki eylem için Whitehall Caddesi'nde belirlenen alanda yerel saatle 19.00-20.30 arasında bir izin verilmişti. Ancak, eylemin başlangıcında bazı katılımcıların kurallara riayet etmemesi üzerine polis, Kamu Düzeni Yasasına muhalefet olduğu gerekçesiyle müdahale etti.

Polis, eylem sona erdikten sonra yaşanan olaylar sonucunda 100 kişinin şiddet, sağlık çalışanlarına saldırı ve eylem şartlarını ihlal etme suçlamalarıyla gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca bazı polis memurlarının da hafif şekilde yaralandığı karada yer aldı.

Hartlepool'daki Aşırı Sağcı Buluşma

Diğer bir olay da Hartlepool kentinde meydana geldi. Burada toplanan aşırı sağcılar, camilerin bulunduğu Murray Caddesi'nde çevreye zarar vermeye başladı. Cleveland Polisi, toplanan grubun polise cam şişe, fişek ve yumurta fırlattığını kaydetti. Olayda 4 kişi gözaltına alınırken, birkaç yol trafiğe kapatıldı.

Polis Müfettişi David Sutherland, eylemcilerin bu hafta Southport’ta yaşanan olaylarla ilgili bir araya geldiğine dair şüpheler bulunduğunu ifade etti. Hartlepool Polisi ise olayların iki caminin olduğu bölgede gerçekleştiğini duyurdu.

Aşırı Sağcıların Camiyi Hedef Alması

29 Temmuz'da Southport'ta gerçekleşen bir bıçaklı saldırı sonucunda 3 çocuğun hayatını kaybetmesi ve 10 kişinin yaralanması sonrası aşırı sağcı gruplar bir araya gelerek Southport Islamic Society Camisi'ni hedef aldı. Polise karşı direniş gösteren aşırı sağcılar, bir polis minibüsünü ateşe vermişti. Olayın ardından toplamda 53 polis ve 3 polis köpeği yaralanmış, 4 kişi gözaltına alınmıştı. Aşırı sağcıların bu tür saldırıları, toplumda büyük huzursuzluğa yol açmaya devam ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı