Evlerimizde misafirlerimizin ya da günlük rutinimizin kurtarıcısı olan mercimek çorbası, kış günlerinde vazgeçilmezidir. Mutfaklarınız neredeyse her hafta bir kez pişen enfes lezzetli mercimek çorbasının püf noktaları neler? Lokantada bile böylesini yiyemeyeceğiz MasterChef usulü mercimek çorbasının tarifini sizlerle paylaştık. İşte dibinde bir kaşık bile bırakmayacağız mercimek çorbasının püf noktaları...
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler
- 1 tane soğan
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane havuç
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
- Yarım yemek kaşığı ölçüsünde domates ya da biber salçası
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon (tamamen isteğe bağlı)
- 2 litre sıcak su
- 5 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
Sosu için
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kırmızı toz biber
- Kırmızı mercimek çorbası için uygun olan bir tencerenin içerisine sıvı yağınızı dökün. Ardından yemeklik doğranmış olan soğanlarınızı hafif pembeleşinceye kadar yavaşça kavurun.
- Kavurduğunu< soğanların içersine un ilavesi yaparak kısık ateşte kavurmaya devam edin. Salça kullanmak istiyorsanız salçanızı ilave edin. Yüm malzemeleriniz kavrulduktan sonra küp şekilde doğranmış olduğunuz havuçları ve iyice yıkayarak süzmüş olduğunuz mercimekleri ilave edin.
- Üzerine belirttiğimiz miktardaki suyu ekleyerek karıştırın ve tencereniz kapağını kapatarak ateşte pişmeye bırakın.
- Çorba kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise havuçlar ve mercimekler yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirin.
- Çorba piştikten sonra el blenderı yardımıyla güzelce ezin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyonunuzu ekleyin ve karıştırın.
- 5 dakika daha ocakta pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Kıvamı sizlere koyu geldiyse bir miktar su ilavesi yaparak tekrardan karıştırabilirsiniz.
- Çorbanızın üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biberli yapacağınız yağ karışımını hazırlayın ve mercimek çorbanızı servis ederken üzerine dökün. Afiyet olsun...