Limon, hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyvedir. Ancak çoğumuz limonun sadece suyunu kullanıyoruz. Oysa limonun kabuğu da birçok fayda sağlıyor. Limonu dondurup rendelemek, limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı. Peki, limonu bu şekilde tüketmek nasıl kanserden koruyor? İşte detaylar…
LİMON KABUĞU NEDEN ÖNEMLİ?
Limon kabuğu, limonun suyundan daha fazla C vitamini ve antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikalleri nötralize ederek hücrelerin hasar görmesini önler ve kanser riskini azaltır.
Ayrıca limon kabuğu, limonoid adı verilen ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen bir madde de içerir.
LİMONU NASIL DONDURUP RENDELEYEBİLİRİZ?
Limonu dondurup rendelemek için yapmamız gerekenler çok basit. Öncelikle limonları iyice yıkayalım ve kurulayalım. Sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya atalım. Bir gün sonra limonları çıkaralım ve kabuklarıyla birlikte rendeleyelim. Rendelenmiş limonları tekrar buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda saklayabiliriz. Böylece istediğimiz zaman kullanabiliriz.
LİMONU HANGİ YEMEKLERE VE İÇECEKLERE EKLEYEBİLİRİZ?
Rendelenmiş limonu hem tatlı hem de tuzlu yemeklere ekleyebiliriz. Örneğin, salatalara, çorbalara, pilavlara, et yemeklerine, keklere, kurabiyelere, reçellere, limonatalara, çaylara ve daha birçok şeye lezzet katabiliriz. Rendelenmiş limonun aroması ve tadı, yemeklere ve içeceklere çok yakışacaktır.
Limonu dondurup rendelemek, hem sağlığımız hem de damak tadımız için çok faydalı bir yöntemdir. Limonun kabuğunu atmayarak, kanserden korunmak için doğal bir destek sağlayabiliriz. Limonu bu şekilde tüketerek, vücudumuzu toksinlerden arındırabilir, stresi azaltabilir ve enerjimizi artırabiliriz. Limonun kabuğunu atmayın, dondurup rendeleyin, 12 çeşit kanserden korunun!