Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Limon Kürü ile zayıflamak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Limon kürü, evde taze limonlarla yapabileceğiniz ve sağlığınıza birçok katkısı olan bir kürdür. Limon kürü nasıl yapılır, faydaları nelerdir ve nasıl tüketilir gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 17:37
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 17:37

Limon Kürü ile zayıflamak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Limon Kürü hakkında bilmeniz gerekenler

Limon kürü, evde taze limonlarla yapabileceğiniz ve sağlığınıza birçok katkısı olan kürlerden biridir. Limon kürü yapmak için bol miktarda limona ihtiyacınız vardır. Yaklaşık 3 litrelik limon kürü elde etmek için 10 adet orta boy limon yeterli olacaktır. Limonları iyice yıkadıktan sonra haşlayarak limon kürünüzü rahatça hazırlayabilirsiniz.

Limon Kürü ile zayıflamak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Limon Kürü nasıl yapılır?

Limon kürü yapmak için öncelikle limonları ikiye keserek suyunu bir sıkacağa sıkın. Limon suyunu bir kenara ayırın. Limon kabuklarını geniş bir tencereye koyun ve üzerine 2 ila 3 litre arası su ilave edin. Tencereyi ocağa koyun ve limon kabuklarını kaynatın. Kaynayan suya isteğe bağlı olarak 2 veya 3 diş ezilmiş sarımsak ve bir parça taze zencefil ekleyebilirsiniz. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra limon kürünü ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan limon kürünü bir süzgeçten geçirerek şişelere doldurun. Limon kürünün içine sarımsak koymak istemiyorsanız, bunu yapmayabilirsiniz. Limon kabuklarını 10 dakikadan fazla kaynatmamaya dikkat edin. Sıktığınız limon suyunun bir kısmını da limon kürünüze ekleyebilirsiniz. Limon kürünü tüketirken dengeli ve sağlıklı beslenmeye de özen gösterin. 
Bu, kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Limon kürünü istediğiniz zaman içebilirsiniz. Sabahları aç karnına veya akşamları yatmadan önce içebilirsiniz. Önemli olan her gün düzenli olarak içmenizdir.

Limon Kürü ile zayıflamak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Limon Kürünün faydaları nelerdir?

Limon kürü, hem sağlığınız için hem de zayıflamanız için faydalı bir kürdür. Özellikle 15 gün boyunca her gün içerseniz, faydalarını hissedebilirsiniz. Limon kürünü 15 gün kullandıktan sonra, tekrar kullanmak için 1 hafta ara vermeniz gerekir. Limon kürünün faydaları şunlardır:

  • Yağ yakımını hızlandırır.
  • Vücuttaki ödemi azaltır.
  • Vücuttaki toksinleri ve mikropları temizler.
  • Kan şekerini dengeler. Bu sayede ani açlık ataklarını ve tatlı krizlerini önler.
  • Yüksek C vitamini içerir. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bağırsak hareketlerini düzenler. Bağırsaktaki bakterileri de temizler.

Limon kürü, yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı bir kürdür. Siz de düzenli olarak limon kürü içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Öncesinde doktorunuza danışın.