Libya'da Temsilciler Meclisinin üst kanadı olan Devlet Yüksek Konseyi Başkanlığına yeniden Muhammed Tekale seçildi. Devlet Yüksek Konseyi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, başkanlık seçim oturumunun canlı olarak yayınlandığı belirtildi.
Seçim sürecinde 95 üye oy kullanırken, mevcut Başkan Tekale, bu oyların 59'unu alarak tekrar Başkan olarak göreve getirildi. Başkan yardımcılığı için düzenlenen oturumda ise Hasan Habib, 49 oy ile Konseyin Başkan Yardımcısı seçildi.
Libya'da yasama yetkisi, Temsilciler Meclisi ve onun üst kanadı olan Devlet Yüksek Konseyi tarafından yürütülmektedir. Konsey, özellikle tartışmalı konularda Temsilciler Meclisi'nin kanun çıkarabilmesi için istişari onay vermektedir.
Başbakan Abdulhamid Dibeybe, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Tekale'yi Başkan olarak seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Dilindeki ifadelerde, "Kendisini (Tekale'yi) bu ulusal sorumluluğu üstlendiği için tebrik ediyor, siyasi istikrarı artıracak her gelişmeye ve halkımızın güvenlik, kalkınma ve refah özlemlerine yönelik isteklerin hayata geçirilmesi için daha fazla anlayış ve bütünleşmeye çağırıyoruz," vurgusunu yaptı.