Letonya teknik gerekçeyle Belarus sınır kapısını kapattı
Letonya İçişleri Bakanı Janis Dombrava, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Belarus ile sınır kapısının kapatıldığını duyurdu.
Sınır kapanışının duyurulması:
Dombrava, kapatmanın teknik nedenlerle gerçekleştiğini belirtti ve doğrudan çağrıda bulunarak: "Henüz Letonya’ya dönmemiş olanları diğer rotaları kullanmaya çağrıyoruz" dedi.
Bölgedeki geçiş noktalarının durumu:
Letonya, Belarus’un yol açtığı düzensiz göç gerekçesiyle 2023'te Silene sınır kapısını kapatmıştı. O tarihten bu yana Paternieki, iki ülke arasındaki tek aktif sınır kapısı olarak işlemeye devam ediyor.
Bakanlık açıklaması, sınır kapısındaki değişikliğin planlı yolculuklar üzerinde doğrudan etkisi olduğunu gösterirken yetkililer, etkilenenlere alternatif güzergâhlar kullanma çağrısını yineledi.