Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizinin kalıcı bir çözüme kavuşabilmesi için temel nedenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda, bu nedenler arasında NATO'nun genişlemesi ve Ukrayna'nın ittifaka dahil edilme çabalarının bulunduğunu ifade etti.
Moskova’da gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında, 70'ten fazla diplomat yer aldı. Lavrov, Batı'da devam eden bilgi savaşının Rusya'ya karşı sürdüğünü, ayrıca Rus gazetecilere yönelik baskının da arttığını belirtti. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından hazırlanan gazetecilerin hayatını kaybetmesi ile ilgili raporda, Rus gazetecilerin yer almamasına dikkat çekti ve UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay’ın bu bağlamda bilgi savaşında aktif bir rol oynadığını dile getirdi.
Lavrov, Ukrayna krizinin barışçıl ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini ifade ederek, sorunun kök nedenleri ele alınmadan yapılan herhangi bir çözümün uzun vadeli olmayacağını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'daki Rus ve Rusça konuşan vatandaşlarının haklarının korunmasının önemine de işaret etti.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.