Lausanne Teknik Direktörü Peter Zeidler: Beşiktaş'ın kaçırdığı pozisyonlar maçın dönüm noktasıydı
Maç özeti ve bağlam
UEFA Konferans Ligi play-off turunda, rövanş maçında konuk olduğu Beşiktaş'ı 1-0 yenerek tur atlayan İsviçre ekibi Lausanne'da teknik direktör Peter Zeidler karşılaşmayı değerlendirdi.
Zeidler'in basın toplantısındaki değerlendirmeleri
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Zeidler, taraftarların davranışına ilişkin gözlemlerini aktararak, "Bugün maçtan sonra, galibiyetten sonra Beşiktaş taraftarının alkışlamasını nadiren gördüm. Belki de görmemişimdir. Bu alkış bizi onurlandırdı. Beşiktaş taraftarına teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Maçın dönüm noktalarına ilişkin değerlendirmesinde Zeidler, "İkinci yarının başındaki kırmızı kartı herkes farklı düşünebilir. Beşiktaş'ın kaçırdığı 2 gol pozisyonu var. Bunları dönüm noktası olarak değerlendirebilirim. Bunu aşıp bu turu geçtiğimiz için çok mutluyum." dedi.
Taktiksel beklentiler hakkında da konuşan Zeidler, rakip teknik direktörün maç öncesi açıklamalarına atıfta bulunarak, "Rakip teknik direktör maçtan önce 3'lü ya da 4'lü çıkmanın bir şey değiştirmeyeceğini söylemişti. Maçtan önce 4'lü çıkacağını düşünüyordum ama merkezde 3'lü kullandı. Beşiktaş'ta pek bir zaaf göremiyoruz. Böyle bir takıma karşı zafere ulaşmak önemliydi." değerlendirmesinde bulundu.