KUTSO Heyeti, Kütahya’da Kurum ve Kuruluşlara Yoğun Ziyaret Programı Gerçekleştirdi

KUTSO Başkanı Esin Güral Argat liderliğindeki heyet, MHP İl Başkanlığı, SGK, Esnaf Odaları, MÜSİAD ve yerel iş insanlarına ziyaretler yaparak iş birliği, kayıtlı istihdam ve mesleki eğitim konularını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 15.05.2026 10:09
Güncelleme Tarihi: 15.05.2026 10:13

KUTSO Heyeti, Kütahya’da Kurum ve Kuruluşlara Yoğun Ziyaret Programı Gerçekleştirdi

KUTSO Heyeti, Kütahya’da Kurum ve Kuruluşlara Yoğun Ziyaret Programı Gerçekleştirdi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kentteki çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik bir dizi ziyaret gerçekleştirerek kurumlar arası iş birliği ve yerel ekonomik gündemi ele aldı.

MHP Kütahya İl Başkanlığı Ziyareti

KUTSO heyeti, Mehmet Ali Türker’in Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanlığı görevine atanması dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette İl Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulunurken, taraflar Kütahya’nın ekonomik ve sosyal gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurumlar arası iletişim ve iş birliğinin önemi vurgulandı.

SGK ile İstihdam ve Rehberlik Çalışmaları

Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde KUTSO, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar ve beraberindeki heyeti ağırladı. KUTSO hizmet binasında gerçekleşen görüşmede sosyal güvenlik sistemi, kayıt dışı istihdamla mücadele, işveren yükümlülükleri ve istihdamın korunması konuları ele alındı. Taraflar güncel uygulamalar ve rehberlik faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ve MÜSİAD Görüşmeleri

KUTSO heyeti, İbrahim Yiğit’in Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine seçilmesi nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede esnaf ve sanatkârlara yönelik çalışmalar, mesleki dayanışma ve kurumlar arası iş birliği konuları değerlendirildi. Ayrıca KUTSO, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şubesini ziyaret ederek Ahmet Dülger ve yönetim kurulu üyeleriyle Kütahya iş dünyasının mevcut durumu, üretim ve yatırım ortamı ile iş birliği imkanlarını görüştü. Katılımcılar, sürdürülebilir ekonomik gelişim için ortak çalışmaların önemine dikkat çekti.

Taziye ve Gençlerle Buluşma

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve yönetim kurulu üyeleri, İsmet Kazcıoğlu Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi ve Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu’na taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette merhum İsmail Kazcıoğlu için başsağlığı dilekleri iletildi ve aileye sabır temennisinde bulunuldu. Program kapsamında heyet, Şeref Kazcıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya gelerek gençlerle sohbet etti ve mesleki eğitimin önemi üzerinde durdu.

Genel değerlendirme: Gerçekleştirilen ziyaretlerin ortak teması, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve Kütahya’nın ekonomik yapısına katkı sağlayacak ortak çalışma alanlarının belirlenmesi oldu. KUTSO heyeti, görüşmelerde iş birliği, kayıtlı istihdamın artırılması ve mesleki eğitim desteğinin önemini öne çıkardı.

KUTSO HEYETİ'NDEN KURUM VE KURULUŞLARA YOĞUN ZİYARET PROGRAMI

KUTSO HEYETİ'NDEN KURUM VE KURULUŞLARA YOĞUN ZİYARET PROGRAMI

KUTSO HEYETİ'NDEN KURUM VE KURULUŞLARA YOĞUN ZİYARET PROGRAMI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.