Kütahyalı kız öğrenciler Gediz Murat Dağı’nda ÇEDES kampında buluştu

Kütahyalı kız öğrenciler, ÇEDES Projesi kapsamında Gediz Murat Dağı’ndaki kampta milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi ve atölye çalışmalarına katıldı.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 16:49
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 16:53

Kütahyalı kız öğrenciler Gediz Murat Dağı’nda ÇEDES kampında buluştu

Kütahyalı kız öğrenciler Gediz Murat Dağı’nda ÇEDES kampında buluştu

Kütahyalı kız öğrenciler, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında Gediz Murat Dağı’nda düzenlenen kız öğrenci kampına katıldı. Proje; Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülüyor ve öğrencilere milli, manevi ve kültürel değerler eğitimi verilmesini amaçlıyor.

Organizasyon ve katılımcılar

Kamp, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda; ÇEDES İl Koordinatörü Özlem Çalışkan ile ÇEDES Gediz İlçe Koordinatörü Nurhan Terzioğlu Tekin danışmanlığında düzenlendi. İl Müftülüğü manevi danışman ve izci liderleri Sümeyye Ayhan ile Emine Dinçer rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Kütahya’nın yanı sıra Eskişehir, Bilecik ve Bursa illerinden lise düzeyinde öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Etkinlikler ve kazanımlar

Kamp boyunca öğrenciler; macera parkuru, hadis atölyesi, drama ve değerler atölyesi, halk oyunları, izcilik, yazarlık atölyesi, el sanatları ve tiyatro gibi çok yönlü etkinliklere katıldı. Düzenlenen atölyelerde öğrenciler hem bilgi edindi hem de farklı deneyimler yaşama fırsatı buldu.

Her akşam programlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, bilgi ve tecrübelerini paylaştığı eğitici ve eğlenceli faaliyetler gerçekleştirildi. Doğayla iç içe geçen kamp, katılımcılara hem sosyal bağ kurma hem de uygulamalı öğrenme ortamı sundu.

Değerlendirme ve etki

ÇEDES kampı, değerler eğitimini geleneksel sınıf ortamının ötesinde deneyimle harmanlayarak sunmayı hedefliyor. Bu tür programlar, katılımcıların milli ve manevi değerler konusunda farkındalığını artırırken, farklı illerden öğrenciler arasında sosyal dayanışma ve kültürel paylaşımı güçlendirme potansiyeli taşıyor. Kampın pratik atölyeler ve rehberlik desteğiyle gençlere kişisel gelişim ve ekip çalışması fırsatı sağladığı öne çıkıyor.

Kamp, paylaşılan deneyimler ve son akşam yakılan kamp ateşiyle sona erdi.

KÜTAHYALI KIZ ÖĞRENCİLER MURAT DAĞI KAMPI'NDA BULUŞTU

KÜTAHYALI KIZ ÖĞRENCİLER MURAT DAĞI KAMPI'NDA BULUŞTU

KÜTAHYALI KIZ ÖĞRENCİLER MURAT DAĞI KAMPI'NDA BULUŞTU

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.