Kütahya Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği: Yeni Doğan Yoğun Bakımında Farkındalık Çalışması

Kütahya Şehir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde Dünya Prematüre Günü kapsamında prematüre doğumlara dikkat çekmek için sağlık çalışanları ve ailelerin katılımıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 21.11.2025 09:58
Güncelleme Tarihi: 21.11.2025 09:58

Kütahya Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği: Yeni Doğan Yoğun Bakımında Farkındalık Çalışması

Kütahya Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü kapsamında farkındalık etkinliği

Kütahya Şehir Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla prematüre doğumlara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Program, prematüre bebeklerin karşılaştığı zorluklara ve bunlarla mücadelede erken müdahalenin önemine vurgu yaptı.

Programın katılımcıları ve içeriği

Etkinliğe Hastane Başhekimi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı, başhekim yardımcıları, uzman doktorlar, asistan hekimler, ebe ve hemşireler ile prematüre bebek sahibi aileler katıldı. Program süresince, sağlık profesyonelleri prematüre bebeklerin karşılaştığı medikal ve bakım süreçlerine ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

Katılımcılara yönelik oturumlarda; prematüre bebeklerin yaşadığı zorluklar, erken doğumun olası nedenleri ve erken müdahalenin önemi ayrıntılı şekilde ele alındı. Sağlık çalışanları ile aileler arasında duygusal ve destekleyici paylaşımlar yaşandı; bu paylaşımlar, prematüre bebeklerin hayata tutunma süreçlerinin ve bakımın kritik rolünü bir kez daha ortaya koydu.

Etkinliğin toplumsal etkisi

Dünya Prematüre Günü kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerin, toplumda prematüre doğumlar konusunda farkındalığın artırılmasına ve ailelerin desteklenmesine önemli katkı sağladığı belirtildi. Program, hem sağlık personelinin hem de ailelerin bilgi ve deneyim paylaşımına zemin hazırlayarak yerel düzeyde bilinç yükselmesine katkıda bulundu.

KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

KÜTAHYA ŞEHİR HASTANESİ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.