Kütahya'da Yunus Timleri LGS'ye yetişemeyen öğrencilerin yardımına koştu
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yunus Timleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında öğrencilerin mağduriyet yaşamaması ve sınav merkezlerine zamanında ulaşabilmeleri için görev aldı.
Müdahale ve uygulama
Çalışmalar kapsamında sınava giriş için gerekli olan kimlik kartını kaybettiği tespit edilen bir öğrenci, polis ekiplerinin refakatinde Kütahya Valiliğine götürüldü. Burada geçici kimlik belgesi çıkarılan öğrenci, daha sonra sınava gireceği Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulua güvenli şekilde ulaştırılarak sınava zamanında katılması sağlandı.
Ayrıca sınav saatine yetişememe riski bulunan 3 öğrenci de Yunus Timleri tarafından alınarak sınava girecekleri okullara ulaştırıldı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde öğrenciler sınavlarına zamanında giriş yaptı.
Etki ve değerlendirme
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sınav günü gösterdiği duyarlılık, öğrenci ve veliler tarafından takdirle karşılandı. Sınav süresince yürütülen çalışmaların, öğrencilerin eğitim hayatını etkileyebilecek olası mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedeflediği ve titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
Yunus Timlerinin koordineli müdahalesi, sınav günü lojistik ve idari aksaklıkların hızla çözülmesine katkı sağlayarak öğrencilerin sınav odaklarını korumasına imkan verdi.
SINAV SAATİNE YETİŞEMEME RİSKİ BULUNAN ÖĞRENCİLER YUNUS TİMLERİ TARAFINDAN ALINARAK SINAVA GİRECEKLERİ OKULLARA ULAŞTIRILDI.