Kütahya’da taşımalı eğitimde hijyenik ve dengeli yemek hizmeti

Kütahya'da Merkez Yoncalı Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan yemekler, hijyen ve sıcaklık kontrolleriyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullara ulaştırılıyor.

Yayın Tarihi: 28.11.2025 09:25
Güncelleme Tarihi: 28.11.2025 09:25

Kütahya’da taşımalı eğitimde hijyenik ve dengeli yemek hizmeti

Kütahya’da taşımalı eğitimde sağlıklı ve hijyenik yemek hizmeti

Merkez Yoncalı Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan günlük yemekler, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere hijyen kurallarına uygun şekilde belirlenen güzergahlardaki okullara ulaştırılıyor. Uygulama, öğrencilerin güvenli, dengeli ve düzenli beslenmesini sağlamayı hedefliyor.

Hazırlık ve menü planlaması

Menüler, alanında uzman ustalar ve gıda teknolojisi alanındaki öğretmenler tarafından, besin değerleri gözetilerek hazırlanmaktadır. Hazırlık aşamasında temel amaç; yaş gruplarına uygun, enerji ve besin öğeleri açısından dengeli öğünler sunmaktır.

Taşıma ve dağıtım süreçleri

Yemeklerin taşınması ve okullarda dağıtımı sürecinde hijyen ve sıcaklık kontrolü gibi kriterlere dikkat ediliyor. Hazırlıktan tüketime kadar olan zincirde, gıda güvenliği önlemleri uygulanarak yemeklerin güvenli koşullarda öğrencilere ulaştırılması sağlanıyor.

Denetim, iş birliği ve takip

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın ilgili mevzuatı doğrultusunda yürütülen yemek hizmetinde, hazırlık aşamasından taşımaya, okullarda dağıtım sürecinden öğrencilerin tüketimine kadar her adım titizlikle takip edilmektedir. Ustalar ve gıda teknolojisi alanındaki öğretmenler tarafından hazırlanan menüler, besin değerleri gözetilerek oluşturulmakta, hijyen, sıcaklık kontrolü ve gıda güvenliği kriterleri düzenli olarak denetlenmektedir. İl genelinde taşımalı eğitimden yararlanan tüm öğrencilerimizin sağlıklı ve düzenli beslenmesini hedefleyen bu süreç, okul yönetimleri ve taşıma personeliyle iş birliği içinde sorunsuz şekilde sürdürülmektedir. Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin eğitim hayatlarına en iyi şartlarda devam edebilmeleri için yemek hizmeti süreçlerini yakından takip etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Çalışma, okul yönetimleri ve taşıma personeliyle yürütülen koordinasyon sayesinde kesintisiz devam ederken; esas hedef öğrencilerin eğitimlerine sağlıklı ve güvenli şartlarda devam edebilmelerinin temin edilmesidir.

KÜTAHYA'DA TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI, GÜVENLİ VE DENGELİ...

KÜTAHYA'DA TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI, GÜVENLİ VE DENGELİ BESLENMELERİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA MERKEZ YONCALI TURİZM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN GÜNLÜK YEMEKLER, BELİRLENEN GÜZERGAHLARDAKİ OKULLARA HİJYEN KURALLARINA UYGUN ŞEKİLDE ULAŞTIRILIYOR.

KÜTAHYA'DA TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI, GÜVENLİ VE DENGELİ...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.