Kütahya'da "Şehitlerimiz İçin Her Bir Fidan, Geleceğimiz İçin Bin Nefes" kapsamında 400 fidan dikildi
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Şehitlerimiz İçin Her Bir Fidan, Geleceğimiz İçin Bin Nefes" projesi çerçevesinde Büyüksaka mevkiinde kapsamlı bir ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.
Katılımcılar ve program
Programa İl Emniyet Müdürü Osman Elbir, Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, emniyet personeli, Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik sırasında öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları resimleri şehit yakınlarına takdim ederek duygusal anların yaşanmasını sağladı.
Öğrencilerin okuduğu şiirler programa ayrı bir anlam katarak anma ritübinin toplum katılımıyla güçlenmesine katkıda bulundu.
Ağaçlandırma çalışması ve kapanış
Gerçekleştirilen çalışmada toplam 400 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlik sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kütahya'daki etkinlik, hem şehitleri anma hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama amacıyla toplumsal katılımla yürütülen anlamlı bir buluşma olarak kayda geçti.
KÜTAHYA'DA ŞEHİTLER ANISINA 400 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU