
Kütahya'da Yöresel Lezzetler İkram Edildi
Türk Mutfağı Haftası'nın kutlandığı bu günlerde, Kütahya'daki polis kontrol noktasında durdurulan araçların sürücülerine yöresel yiyecekler sunuldu. Bu yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde dördüncü kez düzenlenen etkinlikler, klasik yemekler temasını ön plana çıkarıyor.
Etkinlik Hakkında Detaylar
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinlikte, il genelindeki tescilli yöresel lezzetler sürücülere ikram edildi. Protokol üyeleri, İstanbul-Antalya kara yolu üzerindeki polis kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerine lezzet dolu paketler sundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Türk Mutfağı Haftası'nın Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 2022'den beri yurt içinde ve yurt dışında kutlandığını belirtti. Ünal, bu yılki etkinliğin "Türk mutfağının klasik yemekleri" teması ile yapıldığını ifade etti.
Yöresel Ürünler ve Hedef
Etkinlikte, Kütahya'nın yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri arasında haşhaşlı pide, paşa helvası, mercimekli tosunum gibi lezzetler yer aldı. Ayrıca, etkinliğin anısına katılımcılara birer kupa bardak hediye edileceği belirtildi. Ünal, yaklaşık 2 bin kişiyi Kütahya mutfağının lezzetleriyle buluşturma hedefinde olduklarını ifade etti.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında İstanbul-Antalya kara yolunun Kütahya'daki polis kontrol noktasında durdurulan araçların sürücülerine, kentin yöresel yiyecekleri ikram edildi.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında İstanbul-Antalya kara yolunun Kütahya'daki polis kontrol noktasında durdurulan araçların sürücülerine, kentin yöresel yiyecekleri ikram edildi.