Kütahya'da Orman Yangını Kontrol Altında

Kütahya'da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı, ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12.08.2024 22:46
Güncelleme Tarihi: 12.08.2024 22:46

Kütahya'da Orman Yangını Kontrol Altında

Kütahya'da Yangın Kontrol Altına Alındı

Kütahya'nın Gültepe Mahallesi'nde meydana gelen orman yangını, hızla kontrol altına alındı. Yangın, bahçede çıkan alevlerin çam ağaçlarına sıçramasıyla başladı.

Yangına Hızlı Müdahale

Bölgedeki yangının ihbar edilmesi üzerine, Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, ekiplerin yangının daha fazla yayılmadan kontrol altına alınmasını sağladığını bildirdi.

Yangınla Mücadele Çalışmaları

Dingil, "Yangın yaklaşık bir hektarlık alanda etkili oldu. Yangına 6 arazöz, 4 itfaiye aracı ve bir yangın söndürme helikopteri ile müdahale ettik. Bu süreçte yaklaşık 150 personel görev aldı," şeklinde konuştu.

Ekiplerin hâlâ bölgede soğutma çalışmalarına devam ettiğini belirten Dingil, vatandaşların güvenliği için dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı