Kütahya'da 'Kaz Eti Tiridi' Sezonu Açıldı: Geleneksel Kış Lezzeti Sofralarda

Kütahya’da kaz eti ve yufkayla hazırlanan geleneksel 'kaz eti tiridi' sezonu açıldı; yöre halkı özellikle soğuk havalarda bu yemeği tercih ediyor.

Yayın Tarihi: 17.11.2025 10:52
Güncelleme Tarihi: 17.11.2025 10:52

Kütahya'da 'Kaz Eti Tiridi' Sezonu Açıldı: Geleneksel Kış Lezzeti Sofralarda

Kütahya'da 'Kaz Eti Tiridi' Sezonu Açıldı

Kütahya'da kış aylarının sevilen yöresel lezzetlerinden kaz eti tiridi sezonu başladı. Kaz eti ve yufkanın birleşimiyle hazırlanan tirit, bölge halkının soğuk havalarda sıkça tercih ettiği geleneksel yemekler arasında yer alıyor.

Hazırlanışı ve tüketim biçimi

Yörede tirit, temel olarak kaz eti ile yufkanın bir araya getirilmesiyle hazırlanıyor. Sezonun açılmasıyla dostlarına tirit ikram eden Bekir Aksu, yapılış ve tüketim biçimi hakkında şunları aktardı: "Yufkaların üzerine dökeriz, onun üzerinde yenilir. Aslında kar gelince yenilir ama biz bu yıl biraz acele ettik." Bu ifadeler, yemeğin özellikle soğuk ve karlı havalarda tercih edildiğini ortaya koyuyor.

Geleneksel önem ve lezzet algısı

Bekir Aksu ayrıca kaz etinin lezzeti ve yöredeki algısına ilişkin görüşlerini paylaştı: "Bu yemek insanın içindeki bütün dertleri alır, temizler. Lezzetlidir, yemelere tatmin olunmaz. Bir yiyen bir daha yemek ister." Aksu'nun sözleri, tiritin hem tat hem de toplumsal bağlamda taşıdığı değeri vurguluyor.

Aksu, tirit yapmanın her yıl kış aylarında sürdürülen bir gelenek haline geldiğini belirterek, "Bu bir gelenek oldu, her sene mutlaka yeriz" dedi. Sezonun açılmasıyla birlikte bölgedeki ev sofralarında ve komşuluk ziyaretlerinde bu lezzetin yeniden öne çıkması bekleniyor.

KÜTAHYA'DA KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDEN BİRİ OLAN DOĞAL 'KAZ ETİ TİRİDİ' SEZONU...

KÜTAHYA'DA KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDEN BİRİ OLAN DOĞAL 'KAZ ETİ TİRİDİ' SEZONU BAŞLADI.

KÜTAHYA'DA KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİNDEN BİRİ OLAN DOĞAL 'KAZ ETİ TİRİDİ' SEZONU...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.