Kütahya'da denetimde kardeşinin kimliğini kullanan zanlı 78 yıl kesinleşmiş hapisle yakalandı

Kütahya'da denetimde kardeşinin kimliğini gösteren zanlı, yapılan incelemede 62 arama kaydı, 78 yıl kesinleşmiş hapis ve 117 milyon TL cezasıyla yakalandı.

Yayın Tarihi: 17.09.2026 10:54
Güncelleme Tarihi: 17.09.2026 10:54

Kütahya'da denetimde kardeşinin kimliğini kullanan zanlı 78 yıl kesinleşmiş hapisle yakalandı

Kütahya'da denetimde yakalanma

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yürütülen denetimde, bir kişi kardeşine ait kimliği göstererek ekipleri yanıltmaya çalıştı. Yapılan kimlik tespiti ve incelemeler sonucu şüphelinin gerçek kimliği belirlendi ve yakalama işlemi gerçekleştirildi.

Denetimde sahte kimlik beyanı:

İncelemede, şüphelinin 10 Aralık 2024 tarihinden itibaren arandığı ve hakkında 62 ayrı aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Ek sorgulamalarda, şüphelinin karşılıksız çek suçundan dolayı kesinleşmiş olarak 78 yıl hapis cezasına ve 117 milyon TL adli para cezasına sahip olduğu belirlendi. Ayrıca toplam suç kaydının 70 olduğu kayıtlara geçti.

Adli süreç ve işlemler:

Kardeşine ait kimliği ibraz ederek kimliğini gizlemeye çalıştığı belirlenen şüphelinin hakkında, Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyanda Bulunma suçundan da adli işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmalar ve gerekli yasal prosedürler emniyet ve adli makamlarca sürdürülüyor.

KÜTAHYA'DA KARDEŞİNİN KİMLİĞİNİ GÖSTEREN ŞÜPHELİNİN 62 ARANMASI ÇIKTI

KÜTAHYA'DA KARDEŞİNİN KİMLİĞİNİ GÖSTEREN ŞÜPHELİNİN 62 ARANMASI ÇIKTI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.