Kuşadası'nda sağanak: 15 dakikada yollar göle döndü, bazı araçlar mahsur kaldı

Kuşadası'nda aniden bastıran sağanak, 15 dakikada yolları göle çevirdi; bazı araçlar mahsur kaldı, belediye ekipleri su tahliyesi çalışmalarına başladı.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 00:31
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 00:51

Kuşadası'nda sağanak: 15 dakikada yollar göle döndü, bazı araçlar mahsur kaldı

Kuşadası'nda sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış, kent merkezindeki yolları kısa sürede su altında bıraktı. Etkili yağmur, sadece 15 dakika içinde yollarda ve ara sokaklarda yoğun su birikintilerine yol açtı.

Olayın detayları

Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle birçok güzergahta ulaşım güçleşti; bazı sürücüler araçlarının su içinde mahsur kaldığını bildirdi. Özellikle suyun derinleştiği noktalarda araçlar ilerleyemez hale gelirken, motoru su alan ve stop eden araçların imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Olay sırasında sürücüler zor anlar yaşadı ve kısa süreli ulaşım aksaklıkları görüldü.

Belediye müdahalesi ve trafik

Yağışın dinmesinin ardından belediye ekipleri, suyun tahliyesi ve tıkanan rögarların açılması için çalışma başlattı. Yapılan müdahalelerle birlikte trafik, suların çekilmesiyle kontrollü olarak normale döndü.

Hava durumu uyarısı

Yetkililer, bölgedeki yağışların önümüzdeki saatlerde de aralıklarla etkili olması beklendiğini bildirdi. Vatandaşların ve sürücülerin ani yağışlara karşı tedbirli olması önem taşıyor.

KUŞADASI’NDA SAĞANAK YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

KUŞADASI’NDA SAĞANAK YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

KUŞADASI’NDA SAĞANAK YAĞIŞ YOLLARI GÖLE ÇEVİRDİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.