Kuşadası Belediyesi yuvadan düşen ala karga yavrusuna sahip çıktı

Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yuvadan düşen ala karga yavrusunu haybulans ile alıp, veteriner kontrolü sonrası yaklaşık 2 haftalık gözetimle Doğa Koruma’ya teslim edecek.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 18:00
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 18:00

Kuşadası Belediyesi yuvadan düşen ala karga yavrusuna sahip çıktı

Kuşadası Belediyesi yuvadan düşen ala karga yavrusuna sahip çıktı

Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yuvadan düşerek yerde çırpınırken bulunan ala karga yavrusunun bakımını üstlendi. Olay, bölgedeki vatandaşların durumu haybulans ekiplerine bildirmesiyle ortaya çıktı; ekipler yavruyu bulunduğu yerden dikkatle alarak Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

Veteriner kontrolü ve gözlem süreci

Merkezde veterinerler tarafından yapılan ilk muayenede yavru ala kargada herhangi bir yara izine rastlanmadı. Kuşunun uçma yeteneğini henüz kazanmadığı belirtildiği için sağlık durumunun izlenmesi amacıyla yaklaşık 2 hafta süreyle merkezde gözetim altında tutulacağı kaydedildi. Gözlem süreci sonunda doğal ortamına salınması için yavru, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

Merkez sorumlusunun açıklaması

Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Fulya Akıllı, merkezin yalnızca kedi ve köpeklerle sınırlı kalmayıp farklı türlerden yardıma muhtaç hayvanların bakımını da üstlendiğini vurguladı. Akıllı, "Ona çok iyi bakıyoruz. Merkezimizde gerekli olan her türlü ihtiyacını karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuşadası Belediyesi, yıl boyunca yüzlerce sahipsiz sokak hayvanına şefkat eli uzattığını belirterek, bölgedeki yabani hayvan vakalarında da benzer koordinasyon ve bakım süreçlerinin yürütüldüğünü bildirdi.

KUŞADASI BELEDİYESİ, KADINLAR DENİZİ MAHALLESİ’NDEKİ ORMANLIK ALANDA YUVADAN DÜŞEREK BULUNAN ALA...

KUŞADASI BELEDİYESİ, KADINLAR DENİZİ MAHALLESİ’NDEKİ ORMANLIK ALANDA YUVADAN DÜŞEREK BULUNAN ALA KARGA YAVRUSUNUN BAKIMINI ÜSTLENİRKEN, VETERİNER KONTROLÜNDE SAĞLIKLI OLDUĞU BELİRLENEN YAVRU, YAKLAŞIK 2 HAFTALIK GÖZETİMİN ARDINDAN AYDIN DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLECEK.

KUŞADASI BELEDİYESİ, KADINLAR DENİZİ MAHALLESİ’NDEKİ ORMANLIK ALANDA YUVADAN DÜŞEREK BULUNAN ALA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.