İzmir'de Okul Müdürü Cinayetinde Cezası Kesinleşti
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 2017 yılında yaşanan trajik bir olayda okul müdürü Ayhan Kökmen, 11. sınıf öğrencileri U.Y. ve I.P. tarafından makamında pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın üzerinden geçen süre zarfında, sanıkların eylemlerine yardım ettiği iddiasıyla Birol Y. hakkında yeniden yargılama başlatıldı.
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya Birol Y. ve sanık avukatları, ayrıca Ümmü Kökmen (Ayhan Kökmen'in eşi) ve olayın mağduru aile üyeleri katıldılar. Mahkeme, Birol Y.’yi "kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Sanığın Savunması ve Mahkeme Kararı
Sanık Birol Y., duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben bir babayım. Hakkımda iftiralar atılıyor," şeklinde savunma yaptı. Ancak mahkeme heyeti, verdiği aradan sonra kararını verdi ve ceza indirimine gitmedi.
Aile Avukatından Açıklama
Kökmen ailesinin avukatı Süleyman Coşkun, verilen cezanın hukuk sisteminde en yüksek ceza olduğunu belirterek, "Sanık pişmanlık duymamıştı. Mahkeme, adalet tecelli etti" ifadesinde bulundu.
Olayın Arka Planı
Olay, Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 15 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Disiplin cezası almış olan U.Y. ve I.P., okul müdürünün odasına girerek, pompalı tüfekle ateş açmış, ağır yaralanan Ayhan Kökmen, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayata döndürülememişti.
Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklara ve Birol Y.'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açmıştı. Önceki kararlara yapılan itiraz üzerine Yargıtay, çocuklar hakkında verilen kararı onarken Birol Y. için yerel mahkemenin kararını bozmuştu.
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrenci tarafından makamında pompalı tüfekle vurularak öldürülmesi olayında, cinayete yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kökmen ailesinin avukatı Süleyman Coşkun, Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.