Kuşadası Belediyesi 'Çöp Çıkarma Saatleri' Denetimlerini Sıkılaştırdı
Kuşadası Belediyesi, kent temizliğini sürdürülebilir kılma hedefiyle hayata geçirilen çöp çıkarma saatleri uygulamasında denetimlerini yoğunlaştırdı. Uygulamaya uymayan kişi ve işletmeler hakkında idari işlemler uygulandı.
Uygulamanın kapsamı
Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından başlatılan temizlik ve hijyen seferberliği kapsamında, Kuşadası genelinde geçen Mayıs ayında uygulamaya konulan modelde vatandaşlar ve işletmeler çöplerini sabah 07.30-09.00 ile akşam 19.30-21.00 saatleri arasında konteynerlere bırakacak şekilde bilgilendirildi. Uygulama, Aydın Valiliği ve Belediye Meclisi kararlarıyla yürürlüğe girdi.
Denetimler ve uygulanan yaptırımlar
Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yapılan kontrollerde son olarak Türkmen Mahallesinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde kurallara uymayan kişi ve işletmeler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesi uyarınca idari işlem uygulandı. Ayrıca, konteyner dışına bırakılan çöpler konusunda uyarılar yapıldı.
Belediyenin çağrısı
Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Bayrak uygulamanın önemine dikkati çekerek şu değerlendirmede bulundu: Kentimizde hayata geçirdiğimiz bu uygulama daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre oluşturmak adına büyük önem taşıyor. Hemşerilerimizden bu saatlere özenle uymalarını rica ediyoruz. Çevre bilincini sadece Kuşadası için değil, tüm dünya için bir sorumluluk olarak görmeliyiz.
Belediye, uygulamanın etkinliğini artırmak ve kent temizliğini sürdürülebilir kılmak amacıyla denetimlerin süreceğini belirtiyor; vatandaşlardan belirlenen saatlere uymaları ve çevre bilincine katkıda bulunmaları isteniyor.
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ‘ÇÖP ÇIKARMA’ SAATLERİNE SIKI DENETİM