Küresel Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'da hastane ve Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi
422 aktivist getirildi; 53 yaralı veya rahatsızlanan hastaneye kaldırıldı
İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulduktan sonra İstanbul'a getirilen Küresel Sumud Filosu üyelerinden 422 aktivist, özel uçaklarla Türkiye'ye getirildi.
Aktivistler arasında yaralı olanlar ve kendilerini iyi hissetmeyen 53 kişi, ambulanslarla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer aktivistler ise sağlık kontrolleri için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Hastane ve Adli Tıp Kurumu'ndaki sağlık işlemleri sırasında yoğun katılım gözlendi; aktivistler burada çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.
Olay, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan filoya yönelik müdahalesi sonucu gerçekleşti. Alıkonulan aktivistlerin İstanbul'a getirilmesi ve sağlık kontrollerinin yürütülmesi süreci, yetkililerce organize edildi.
İSRAİL TARAFINDAN ULUSLARARASI SULARDA ALIKONULDUKTAN SONRA İSTANBUL’A GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU’NDAKİ AKTİVİSTLERDEN YARALI OLAN 53 KİŞİ AMBULANSLARLA HASTANEYE SEVK EDİLİRKEN, DİĞER AKTİVİSTLER İSE SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN ADLİ TIP KURUMU’NA SEVK EDİLDİ.