DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,36 -0,02%
BITCOIN
3.749.171,41 0,04%

Kültür Kurumu İlkokulu 2/C Öğrencileri Şiir Kitabı Gelirini DMD Hastası Arkadaşlarının Tedavisine Bağışladı

2/C öğrencileri 'Benim Hayalim Benim Dünyam - Şiir' kitabı imza günü gelirini DMD hastası Ahmet Sami Yıldırım’ın tedavisine bağışladı.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 14:25
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 14:25

Kültür Kurumu İlkokulu 2/C Öğrencileri Şiir Kitabı Gelirini DMD Hastası Arkadaşlarının Tedavisine Bağışladı

Kültür Kurumu İlkokulu 2/C Öğrencileri Şiir Kitabı Gelirini DMD Hastası Arkadaşlarının Tedavisine Bağışladı

Proje ve amaç

Kültür Kurumu İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Sunay Çaykesen editörlüğünde bu yıl "Benim Hayalim Benim Dünyam - Şiir" adlı şiir kitabını yayımladı. Geçen yıl çıkardıkları hikâye kitabının gelirini aynı okulda eğitim gören kanser hastası bir arkadaşlarının tedavisine bağışlayan minik yazarlar, bu yıl da elde edilen geliri DMD hastası Ahmet Sami Yıldırım adlı arkadaşlarının tedavi masraflarına destek amacıyla bağışladı.

İmza günü ve destek

Kitabın gelirleri, 23 Aralık 2025 Salı günü düzenlenen imza gününde toplanan katkılarla sağlandı. Düzenlenen imza gününe Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, şube müdürleri, Okul Müdürü Köksal Budak, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Program sırasında Ahmet Sami için oluşturulan bağış standına da destek verildi.

Yetkililerin değerlendirmesi

Abdurrahman Gazioğlu öğrencileri tebrik ederek, "Bu çalışma, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tam merkezinde yer alan bir örnektir. Çocuklarımızın yazma, anlama ve anlamlandırma becerilerinin gelişmesi kadar; toplumsal duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma bilinci kazanması da son derece kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

Köksal Budak ise davranışın örnek niteliği taşıdığını vurgulayarak, "Bu yaşta çocuklarımızın böylesine güçlü bir empati ve sorumluluk duygusu geliştirmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Emeği geçen öğretmenimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Sınıf öğretmeni Sunay Çaykesen, geçen yıl birinci sınıfta başlattıkları "Benim Hayalim Benim Dünyam" projesini bu yıl şiir kitabıyla sürdürmenin mutluluğunu belirterek, "Öğrencilerimiz bu kitapta hayallerini, umutlarını ve sevinçlerini şiirlerle anlattı. Her mısrada onların iç dünyasına tanıklık edeceğiz. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyorum" dedi ve öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bu girişim, eğitim ortamında yayın, yazma ve paylaşma etkinliklerinin yanı sıra toplumsal duyarlılık ve dayanışma bilincinin küçük yaşlarda nasıl güçlendirilebileceğine ilişkin somut bir örnek sunuyor.

KÜLTÜR KURUMU İLKOKULU 2/C SINIFI ÖĞRENCİLERİ, KÜÇÜK YAŞLARINA RAĞMEN ÖRNEK BİR DAYANIŞMA VE...

KÜLTÜR KURUMU İLKOKULU 2/C SINIFI ÖĞRENCİLERİ, KÜÇÜK YAŞLARINA RAĞMEN ÖRNEK BİR DAYANIŞMA VE DUYARLILIK ÇALIŞMASINA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR.

KÜLTÜR KURUMU İLKOKULU 2/C SINIFI ÖĞRENCİLERİ, KÜÇÜK YAŞLARINA RAĞMEN ÖRNEK BİR DAYANIŞMA VE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.