Kulp'ta dondurucu soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

Kulp'ta gece sıcaklıkları eksi 16-17 dereceye kadar düşünce cadde ve sokaklar buzlandı, araçlar dondu; kırsal kesimde ulaşım aksadı, okullar iki gündür tatil.

Yayın Tarihi: 06.01.2026 12:38
Güncelleme Tarihi: 06.01.2026 12:38

Kulp'ta dondurucu soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

Kulp'ta dondurucu soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor

Sıcaklıklar, ulaşım ve eğitim üzerindeki etkileri

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, gece hava sıcaklıklarının eksi 16-17 dereceye kadar düşmesiyle cadde ve sokaklar buz tuttu, araçlar dondu.

İlçe son yılların en soğuk kış günlerinden birini yaşıyor. Etkisini artıran kar yağışı ve dondurucu soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle sabah saatlerinde sürücüler araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Otomobillerin ön ve arka camlarının yoğun buzlanma nedeniyle uzun süre çözülemediği gözlendi.

Birçok sürücü, camlardaki buzları kazımak ve araçlarını çalıştırabilmek için dakikalarca çaba harcadı. Soğuk hava ve buzlanma özellikle kırsal mahallelerde hayatı daha da zorlaştırdı; kar yağışı ve don olayının ardından bazı köy yollarında ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı ve yer yer ilçe merkeziyle bağlantının tamamen kesildiği bildirildi.

Ulaşım güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle kırsal köylerde taşımalı eğitim kapsamında okula giden öğrenciler için okulların iki gündür tatil edildiği kaydedildi.

Mahmut Toprak adlı ilçe sakini, "Birkaç gündür hava çok soğuk. Gece eksi 17 dereceyi gördük. Sabah araçlarımızı çalıştırmakta zorlanıyoruz, camlar tamamen buz tutuyor. Kırsal köylerde yaşayanlar için durum daha da zor, yollar kapalı olduğu için ilçe ile bağlantı kesiliyor" dedi.

DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNDE GECE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ 16-17 DERECELERE KADAR DÜŞMESİYLE CADDE...

DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNDE GECE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ 16-17 DERECELERE KADAR DÜŞMESİYLE CADDE VE SOKAKLAR BUZ TUTTU, ARAÇLAR DONDU.

DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNDE GECE HAVA SICAKLIĞININ EKSİ 16-17 DERECELERE KADAR DÜŞMESİYLE CADDE...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.