Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kuduz köpekleri Ankara’ya taşıyan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı!

Hastalıklı köpekleri Ankara’ya getirdiği iddiasıyla bu sabah gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’inin tutuklanmasına karar verildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2024 16:13
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 16:13

Kuduz köpekleri Ankara’ya taşıyan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Şanlıurfa’dan kuduz vakası olan bir bölgeden karantina altındaki köpekleri Ankara’ya getirdiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturmada Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda şehre köpekleri araçla getirdiği belirlenen M.S.D, Gölbaşı ilçesinde 13’ü yavru olmak üzere toplam 27 köpekle yakalandı. 

İfade veren M.S.D, Şanlıurfa Siverek’teki hayvan barınağından toplam 29 hasta köpeği Ankara’ya getirmek için yola çıktığını ve köpeklerin de Yaşama Tutunan Patililer Derneği’ne götüreceğini kaydetti. Yolculuk sırasında 2 köpeğin öldüğünü kaydeden M.S.D, suç işlemek amacıyla hareket etmediğini öne sürdü. 

Dün, Esenboğa Havalimanı'nda ekipler tarafından yakalanan Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Ö.B, gözaltına alındı. M.S.D'nin de gözaltına alınmasının ardından iki isim, hayvan hakları kanununa muhalefet suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Hakimlik, Buket Ö.B'nin tutuklanmasına karar verirken, M.S.D'ye adli kontrol kararı verildi. 

Neler oldu? 

Dün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bir şahıs, Şanlıurfa'dan kuduz köpekleri toplayarak Ankara'ya doğru yola çıktığını açıklamıştı. Bunun üzerine tepkiler çığ gibi büyürken, çeşitli birimlere durum ihbar edildi. Ankara'ya varan şahıslar için harekete geçen ekipler, dün hem derneğin Başkanı Buket Ö.B'yi hem de M.S.D. isimli köpekleri getiren şahsı gözaltına aldı. Bugün ise derneğin başkanına tutukluluk kararı verilirken, kuduz köpekleri Ankara'ya getiren şahsa adli kontrol kararı verildi.