Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi kimdir, nereli kaç yaşında? Nureddin Zengi'nin gerçek hikayesi

TRT 1’in sevilen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, Haçlı istilalarına karşı mücadele eden büyük kumandan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını anlatıyor. Dizide Selahaddin Eyyübi’nin amcası ve Zengi Devleti’nin kurucusu olan Nureddin Zengi karakterini ise başarılı oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu canlandırıyor. Peki, Mehmet Ali Nuroğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yayın Tarihi: 16.01.2024 11:08
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 11:08

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nureddin Zengi kimdir, nereli kaç yaşında? Nureddin Zengi'nin gerçek hikayesi

Mehmet Ali Nuroğlu, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisinde Nureddin Zengi’yi Canlandırıyor

TRT 1’in sezona damga vuran dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 12. yüzyılda Haçlı istilalarının İslam alemini kasıp kavurduğu dönemde, Müslümanlar arasındaki birlik ve düzeni sağlamaya çalışan, mukaddes şehir Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturan büyük kumandan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ekrana taşıyor. Dizinin başrollerini Uğur Güneş ve Dilin Döğer paylaşırken, Selahaddin Eyyübi’nin üvey babası ve Zengi Devleti’nin kurucusu olan Nureddin Zengi karakterini ise Mehmet Ali Nuroğlu canlandırıyor. Mehmet Ali Nuroğlu, dizide hem Selahaddin Eyyübi’nin hem de İslam aleminin en büyük destekçisi olan, cesur, adaletli ve hikmetli bir lider olan Nureddin Zengi’ye hayat veriyor.

selahaddin

Mehmet Ali Nuroğlu Kimdir?

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Hayatı: Mehmet Ali Nuroğlu, 7 Eylül 1979 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babası subay olduğu için tayinlerle, kızkardeşi ve annesiyle Patnos, Kıbrıs, İstanbul, Tekirdağ, Ankara gibi yerlerde yaşamış. Lise yıllarında okul kulüplerinde tiyatro oyunculuğuna başlamış, ODTÜ Felsefe Bölümünde üç yıl okuduktan sonra, tiyatro oyunculuğunu meslek edinmeye karar vererek Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümüne girmiştir. Devlet Tiyatrolarında görev almış, Semih Sergen’in asistanlığını yapmıştır.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Kariyeri: Mehmet Ali Nuroğlu, konservatuvarın üçüncü sınıfında TRT’deki Yuvadan Bir Kuş Uçtu dizisinde minik bir rol almıştır. Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinden teklif alınca İstanbul’a gelmiştir. Bu dizide Devrimci Mehmet karakteriyle tanınmış, 12 Eylül öncesi döneminin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı dizide, sol görüşlü bir genç olan Mehmet’i canlandırmıştır. Daha sonra Zincirbozan filminde Ülkücü bir genci, Kırık Kanatlar dizisinde Teğmen Nevzat’ı, Vurgun dizisinde Tayfun’u, Ayrılık dizisinde Spartak’ı, Ömre Bedel dizisinde Erdem’i, Uçurum dizisinde Adem’i, Tatar Ramazan dizisinde Sabri’yi, Güzel Köylü dizisinde Kaan Yontar’ı oynamıştır. Sinema filmlerinde de rol alan Nuroğlu, Cenneti Beklerken, Umut Adası, Peri Tozu, Sonsuz, Başka Semtin Çocukları, Nokta, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Kusursuzlar, Kış Uykusu, Rüya gibi filmlerde yer almıştır. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Kış Uykusu filminde Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Ayberk Pekcan, Nejat İşler, Serhat Kılıç ile beraber oynamıştır. 2018 yılında başrolü İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe ile paylaştığı Osman Sınav imzalı Sen Anlat Karadeniz dizisinde Vedat karakterini canlandırırken Öykü Gürman, Gözde Kansu, Aydan Burhan, Sinan Tuzcu, Belfu Benian ile beraber rol almıştır. 2019 yılında Güvercin dizisinde Kenan karakterini oynamıştır. 2023 yılında TRT 1’in yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinde Nureddin Zengi karakterini canlandırmaktadır.

Mehmet Ali Nuroğlu’nun Özel Hayatı: Mehmet Ali Nuroğlu, 2009 yılında evlendiği Selin Şekerci’den 25 Nisan 2011 tarihinde ayrılmıştır. 28 Ekim 2011 tarihinde Çiçek Gülsen ile evlenmiş, 2022 yılında boşanmıştır. 2023 yılında Berrin Ağırbaş ile evlenmiştir.