Küçük Evrim’den 8 yıldır iz yok

Tokat'ın Turhal ilçesi Yenisu köyünde 10 Temmuz 2018'de kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'tan 2 bin 921 gündür haber yok.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 16:31
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 16:34

Küçük Evrim’den 8 yıldır iz yok

Küçük Evrim’den 8 yıldır iz yok

Evrim Atış, Tokat'ın Turhal ilçesi Yenisu köyünde 10 Temmuz 2018 tarihinde kayboldu. O tarihte çocuk 3 buçuk yaşındaydı ve annesi tarafından yayladaki çadır önüne kardeşiyle oyun oynaması için bırakılmıştı. O günden bu yana, 2 bin 921 gündür Evrim’den haber alınmadı.

Olayın seyri

Ailenin kendi çabaları sonuç vermeyince durum jandarma ekiplerine bildirildi. Bölgeye sevk edilen Jandarma ve AFAD ekipleri geniş çaplı arama çalışmaları yürüttü ancak aramalarda herhangi bir ize rastlanmadı.

Soruşturma ve hukuki süreç

Soruşturma kapsamında çelişkili ifadeler gerekçesiyle anne Dilek Atış ve baba Burhan Atış tutuklandı. Baba Burhan Atış, kızının traktör kazasında öldüğünü ve kendi babasının mezarına gömüldüğünü iddia etti; mezarda herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Anne Dilek Atış farklı tarihlerde verdiği çelişkili ifadeler nedeniyle tutuklu kaldı.

Anne Dilek Atış, 109 gün tutukluluğun ardından 8 Kasım 2018 tarihinde serbest bırakıldı. Baba Burhan Atış ise 165 gün tutukluluğun ardından 4 Ocak 2019 tarihinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncel durum

Aradan geçen 8 yıla rağmen soruşturma süreçleri ve yürütülen aramalara rağmen Evrim’den bir iz bulunamadı. Kayıp dosyası, yerel mercilerce takip edilmeye devam ediyor; ancak şu ana kadar somut bir gelişme kamuoyuyla paylaşıldı.

EVRİM ATIŞ

EVRİM ATIŞ

EVRİM ATIŞ

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.