DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,19 -0,08%
ALTIN
5.882,04 0,43%
BITCOIN
3.654.632,33 0,28%

Küba ve Bolivya, Maduro'ya Destek Verdi

Küba ve Bolivya, ABD'nin Maduro'nun yakalanması için ödülü artırmasına sert tepki gösterdi ve destek açıklamaları yaptı.

Yayın Tarihi: 09.08.2025 06:11
Güncelleme Tarihi: 09.08.2025 06:11

Küba ve Bolivya, Maduro'ya Destek Verdi

Küba ve Bolivya, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yakalanması için ödül miktarının 50 milyon dolar'a çıkarılmasından sonra ABD hükümetinin kararına tepki gösterdi. Her iki ülke de Maduro'ya desteklerini açıkladı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD'yi eleştirdi. Canel, ABD'nin kararının uluslararası hukuku düzenleyen ilkelere aykırı olduğunu vurgulayarak, "ABD hükümeti bir kez daha Venezuela'nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı aldığı yasa dışı ve tek taraflı önlemleri meşrulaştırmak için küresel yargıç rolünü üstleniyor," dedi.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ise X'teki paylaşımında ABD'nin Maduro'ya yönelik açıklamalarını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Arce, "ABD hükümetinin kardeşimiz, Başkan Nicolas Maduro'ya yönelik kabul edilemez saldırısını kınıyoruz. Demokratik şekilde seçilmiş bir devlet başkanının yakalanması için ödül koymak, sömürgeci bir uygulamadır. Venezuela'nın ve halklarımızın egemenliğine ve onuruna yapılmış bir saldırıdır," mesajını paylaştı.

- Ne olmuştu?
ABD hükümeti, Maduro'nun yakalanması veya mahkum edilmesine ilişkin bilgi sağlanması karşılığında daha önce 25 milyon dolar olan ödülü 50 milyon dolara yükselttiğini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Maduro'nun yakalanması için konulan ödüllerle ilgili bilgilerin güncellendiğini bildirdi. Açıklamada, ABD'nin Maduro'yu 2024 seçimlerinin galibi olarak tanımadığı ve kendisini Venezuela Devlet Başkanı olarak kabul etmediği belirtildi. Ayrıca, devlet memurları ve çalışanlarının bu ödülden muaf olduğu kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı