Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,37 -0,21%
EURO
34,79 0,11%
ALTIN
2.428,69 0,09%

Kredi kartı borcu olana müjde! O limitler azaltılıyor

Özellikle de hayat pahalılığından mütevellit yükselen borçlar, sebebiyle kart kullanımının azaltılmasını hedefleyen uygulamalar açıklanmaya devam ederken, yeni yapılan açıklama kapsamında kredi kartı kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin gelmek üzere olduğu belirtilmiş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 19:02
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 19:02

Kredi kartı borcu olana müjde! O limitler azaltılıyor

Son zamanlarda artan enflasyon rakamları hükümet tarafından bir dizi önlemlerin alınmasını sağladı. Özellikle de hayat pahalılığından mütevellit yükselen borçlar, sebebiyle kart kullanımının azaltılmasını hedefleyen uygulamalar açıklanmaya devam ederken, yeni yapılan açıklama kapsamında kredi kartı kullanımına ilişkin yeni düzenlemelerin gelmek üzere olduğu belirtilmiş bulunuyor.

Kredi kartı limiti ile alakalı alınan önlemler kapsamında bankalar müşteriye özel olarak maaş baremine ya da kredi puanına göre limitleri kat be kat arttırırken, bu konuda yeni adımların atılacağı belirtildi. Vatandaşın aylık gelirinin 10 katı üzerinde seyreden kredi kartı limitlerine dur dedirtecek gelişme de limitlerin düşürüleceği belirtilirken, söz konusu uygulama için düğmeye basılmış bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan liderliğindeki yönetilen ülke ekonomisi ile alakalı düzenleyici hedefler gün gün belirtiliyor. EN son kredi kartından çekilen nakit avanslara getirilen sınırlamada vade oranı azami 3 ay olarak şekillenmişti.

tll

KREDİ KARTLARINDA DÜZENLEME

TCMB ve Bakanlığın ortaklaşa çalışmaları ile birlikte kredi kartı limitlerinin düşürülmesi ile alakalı verilecek olan talimatın bankalara iletilmesi an meselesi. Yapılan planlamada kredi kartı limitleri aylık gelirin 4 ile 8 katı arasında azami olarak artırılacağı tahmin edilirken, maaş haricinde bir çok ayrı kriterin de yer alacağı belirtildi. Bu sayede milyonlarca kart sahibinin limitlerinde düşüş yaşanması bekleniyor.

Ekonomide istenmeden oluşan risklerin önüne geçilmesini hedefleyen bu çalışmalar ile birlikte istikrarın sağlanması ve ekonomik mücadelenin artması planlanıyor. Ekonomi sorunlarının giderilmesi için kredi kartı limitlerinin düşürülmesi konusunun tek başına yeterli olmayacağı belirtilirken, bir dizi önlemler için de çalışmalar devam ediyor. Aylık gelirinin 10 katı ve üzerinde kredi kartı limiti olan kredi kartı kullanıcılarının etkileneceği bu programın devreye girmesi ile yeni kart çıkartacaklar da en fazla 8 katı limit alabilecek.