Kozan'da orman yangını
Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Doğanalanı Mahallesindeki ormanda alevler çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Müdahale ve tahliyeler:
Olay yerine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Yangının büyümesi üzerine bölgeye yakın bazı yerleşim yerleri güvenlik amacıyla tedbiren tahliye edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
Ulaşım ve güvenlik önlemleri:
Yangın nedeniyle bazı yollar kapatıldı; jandarma ekipleri güvenlik için ulaşımı kısıtladı. Bölge sakinleri ve ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.
Tanıkların aktardığına göre yangının elektrik tellerinden çıktığı belirtilirken, köyün boşaltıldığı ifade edildi. Mehmet Bozkurt, 'Yangın haberini duyduk geldik. Geçiş yapamıyoruz. Yollar tamamen kapalı. Jandarma güvenlik için yolları kapattı. Elektrik tellerinden çıkmış yangın, köyü de boşaltmışlar.' dedi.
Yetkililer, vatandaşlardan güvenlik uyarılarına uymalarını ve bölgeden uzak durmalarını istedi. Yangının kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının tamamlanması için ekiplerin çalışması sürüyor.
ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE ORMAN YANGINI ÇIKTI. EKİPLERİNİN YANGINA MÜDAHALESİ DEVAM EDERKEN BÖLGEYE YAKIN OLAN YERLEŞİM YERLERİ GÜVENLİK AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ.