DOLAR
42,79 -0,21%
EURO
50,19 -0,14%
ALTIN
5.945,42 0,22%
BITCOIN
3.647.498,5 -0,52%

Kozan'da 79 hektarlık alana 11 Kasım'da 2 bin 500 fidan dikildi

Adana Kozan'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, Haziran yangınında zarar gören 79 hektarlık alana 2 bin 500 fidan dikildi; dede ve torunu duygusal anlar yaşadı.

Yayın Tarihi: 11.11.2025 12:55
Güncelleme Tarihi: 11.11.2025 12:55

Kozan'da 79 hektarlık alana 11 Kasım'da 2 bin 500 fidan dikildi

Kozan'da 79 hektarlık alana 11 Kasım'da 2 bin 500 fidan dikildi

Haziran'daki yangında zarar gören alanda ilk ağaçlandırma çalışması Milli Ağaçlandırma Günü'nde gerçekleştirildi

Adana'nın Kozan ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Haziran ayında yanarak zarar gören 79 hektarlık alanda ilk ağaçlandırma çalışması yapıldı. Etkinlikte toplam 2 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Tören, İlçe Müftüsü Mustafa Kaya'nın duasıyla başladı. Boztahta Mahallesi'nde düzenlenen çalışmada, yangının etkisini yaşamış bir dede ile torunu da sahada birlikte fidan dikerek katılımcılar arasında dikkat çekti.

65 yaşındaki Arif Özcan, torunu ile fidan dikerken duygusal anlar yaşadığını belirterek, 'Dede torun ormanı yeşertiyoruz. Yangında çok korktuk, ateşi durdurma imkanı yoktu. Ormanımızı yanarken seyretmek zorunda kaldık. Şimdi yeniden yeşertmek için ağaç dikiyoruz' dedi.

9 yaşındaki Çınar Özçelik ise, 'Yangında çok korkmuştum. Şimdi dedemle birlikte ağaç dikiyorum, çok mutluyum' ifadelerini kullandı.

Boztahta Mahalle Muhtarı Yüksel Şahbazoğlu, yangının mahallede büyük korku ve üzüntüye yol açtığını söyleyerek, 'O gün büyük sıkıntılar yaşadık, çok şükür ucuz atlattık. Kesim yapıldı, bugün de orman işletme müdürlüğümüzle birlikte fidanlarımızı diktik. El birliğiyle yeniden yeşertiyoruz' diye konuştu.

Böylece Haziran yangınında zarar gören alanda ilk ağaçlandırma çalışması, Milli Ağaçlandırma Günü'nde gerçekleştirilmiş oldu.

DEDE VETORUNU

DEDE VETORUNU

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNE BAĞLI BOZTAHTA MAHALLESİ’NDE 30 HAZİRAN’DA ÇIKAN VE 79 HEKTARLIK ALANIN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.