Kozan'da 52 Kareyle 'Güven ve Fedakârlık' Fotoğraf Sergisi

Adana'nın Kozan ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 181. yılı kapsamında 52 fotoğraftan oluşan 'Güven ve Fedakârlık' sergisi Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde açıldı.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 19:07
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 19:28

Kozan'da 52 Kareyle 'Güven ve Fedakârlık' Fotoğraf Sergisi

Kozan'da 52 Kareyle 'Güven ve Fedakârlık' Sergisi Açıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 181. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 52 fotoğraftan oluşan 'Güven ve Fedakârlık' sergisi Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde açıldı. Sergide, İHA Muhabiri Beril Solmuşgül ve Kozanlı fotoğraf sanatçısı Sebahattin Elbükenin kareleri yer aldı; polislerin görev anları ile kentin tarihi ve doğal dokusu bir araya getirildi.

Açılış ve katılımcılar

Serginin açılışına Adana Valisi Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslan Köylü, Kozan İlçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin ve İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık katıldı.

Serginin içeriği ve perspektif

Sergide yer alan kareler, operasyon anlarından günlük devriyelere; vatandaşla kurulan sıcak diyaloglardan tarihi mekânlarda görev yapan polis görüntülerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İlk kez Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinlik, güvenlik görevlilerinin sahadaki rolünü kent dokusuyla buluşturarak, fotoğraf aracılığıyla farklı boyutlarda anlattı.

Yetkililer ve ziyaretçi yorumları

Vali Mustafa Yavuz konuşmasında il genelinde görev yapan güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: İlçe emniyet müdürlüğümüzü ve jandarmamızı ziyaret ederek Kozan’ın huzur ve güvenliği için yapılan çalışmaları değerlendirdik. 10 Nisan Polis Haftamızı kutluyorum. Emniyet teşkilatımız fedakârca görev yapıyor. Tüm güvenlik güçlerimizin Allah ayaklarını taşa değdirmesin. Onlar bu ülkenin huzuru ve güvenliği için çalışıyorlar.

Sergiyi gezen şehit babası Ünlen Çabuk ise duygu dolu anlar yaşadığını belirterek: Polis Haftası kapsamında açılan bu sergide şehitlerimizin de yer aldığı kareleri görünce çok duygulandım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Güvende olmak istiyoruz dedi.

İHA Muhabiri Beril Solmuşgül sergiye ilişkin değerlendirmesinde, polislerin sadece güvenliği sağlayan yönünün değil kentin kültürel ve sanatsal dokusuna kattığı değerin de ortaya konulduğunu vurguladı: Polislerimizin sahadaki zorlu görevlerini, çocukların gülüşünden tarihi sokaklara kadar birçok farklı açıdan yansıtmaya çalıştık. Bu sergide vatan sevgisini, fedakârlığı ve huzuru bir arada anlatmak istedik. İlçemizde ilk kez açılan Kozan ve bu serginin gün yüzüne çıkması için büyük emek veren ve sergiye ev sahipliği yapan İlçe Emniyet Müdürümüz Fatih Alptekin ve polislerimize teşekkür ediyoruz.

Sergi ziyareti

Sergi, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde Polis Haftası boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Etkinlik, yerel halk ile güvenlik güçleri arasındaki bağın görsel bir anlatımı olarak değerlendirilirken, kareler polislerin fedakârlığını ve kentle kurdukları ilişkiyi öne çıkarıyor.

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE, TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 181. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ...

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE, TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 181. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI. KOZAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EV SAHİPLİĞİNDE İLK KEZ DÜZENLENEN SERGİDE, İHLAS HABER AJANSI MUHABİRİ BERİL SOLMUŞGÜL’ÜN VE KOZANLI FOTOĞRAF SANATÇISI SEBAHATTİN ELBÜKEN’İN OBJEKTİFİNE YANSIYAN, POLİSLERİN GÖREV ANLARI İLE KENTİN TARİHİ VE DOĞAL DOKUSUNU BULUŞTURAN, 52 KARE KOZAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

VATANDAŞ SERGİ ZİYARET

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.