Kozan Belediye Başkanı Atlı: Sahte fotoğraf iddialarına hukuki süreç başlatıldı
Kozan Belediyesi'nden açıklama: Görselin fotomontaj olduğu ve yapay zeka kullanıldığı belirtiliyor
ADANA (İHA) – Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ataş’ın makam odasında alkol aldığı iddialarını içeren fotoğrafa ilişkin yaptığı açıklamada, görselin montaj olduğunu ve üzerinde yapay zeka logosu bulunduğunu belirtti.
Atlı, yapılan paylaşımın hem şahsı hem de kenti karaladığını vurgulayarak, fotomontaj ve yapay zeka kullanımıyla üretilen söz konusu görüntüye karşılık hukuki sürecin başlatıldığını söyledi. Atlı, basın toplantısında, "Sadece bizi değil, Kozan’ı karalıyorlar. Kimse adaletten üstün değil. Kimsenin özel hayata saldırma hakkı yok" ifadelerine yer verdi.
Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ataş da Kozan Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasında, hakkındaki iddiaları içeren fotoğrafla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. Ataş, iddiaların asılsız olduğunu ve konuya ilişkin yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti.
Atlı, paylaşılan görselin belediye makam odasında çekildiği iddiasına rağmen görüntüde açıkça montaj ve yapay zeka belirtilerinin olduğunu kaydederek, basın açıklamasına makam odasından devam edeceklerini belirtti.
Öte yandan Başkan Atlı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve Bahçeli’nin Alev Ataş’a yönelik olarak "Sen bu davanın kızısın, sen bu davaya emanetsin, başkan beye emanetsin" dediğini aktardı.
Belediye yönetimi, iddiaların araştırılacağını ve hukuki süreç tamamlanana dek konuyla ilgili bilgi akışını sürdüreceklerini bildirdi.
ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE, BELEDİYE YÖNETİMİNE YÖNELİK SOSYAL MEDYADA VE ADANA’DAN BİR YEREL SİTENİN PAYLAŞILAN SAHTE FOTOĞRAF İDDİALARI ÜZERİNE KOZAN’DA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (STK) BİR ARAYA GELEREK İLÇEDEKİ İFTİRALARIN HEDEFİ OLAN KOZAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ATLI VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALEV ATAŞ’A DESTEK VERDİ.