Köy Bakkalı 30 Yıldır Satış Yapmıyor: Baba Hatırası Saklanıyor

Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki bakkal, 30 yıldır kapalı. Babasının anısını yaşatan Çetin Yenigün, eşyaları koruyor.

Yayın Tarihi: 09.11.2024 14:04
Güncelleme Tarihi: 09.11.2024 14:04

Köy Bakkalı 30 Yıldır Satış Yapmıyor: Baba Hatırası Saklanıyor

Iğdır'ın Gaziler Köyü'ndeki Bakkalın Duygusal Hikayesi

Iğdır'ın Tuzluca ilçesindeki Gaziler köyünde, 1940 yılında babası Nazar Ali Yenigün tarafından açılan bakkal, vefat eden babasının anısını yaşatmak için 30 yıldır kapalı. 13 çocuk babası Nazar Ali Yenigün, askerlik dönüşü bu işletmeyi kurmuş ve oğlu Çetin Yenigün de 1993 yılına kadar işletti.

Bir Dükkanın Tarihçesi

Çetin Yenigün, AA muhabirine verdiği demeçte, "Babam 1940 yılında bakkal olarak açtığı dükkanından son 30 yıldır hiçbir malzeme satmadığını" belirtti. Dükkanın, bakkal olarak faaliyetine başladıktan sonra manifaturaya dönüştüğünü ve 84 yıl boyunca bölgedeki köylere hizmet verdiğini ifade etti.

Yenigün, 1993'te babasının vefatının ardından dükkanın kapılarını kapattığını anlattı. O zamandan beri iş yerinin kapısını yalnızca hatırasını yaşatmak için açtığını dile getiren Yenigün, "Ömrü yettiği sürece bu hatırayı devam ettireceğim" dedi.

Bakkalda Saklı Tarih

Yenigün'ün, 30 yıldır koruduğu iş yerinde, dönemin gazetelerinden ayakkabılara, okul önlüklerinden takım elbiselere, saatlerden çoraplara kadar birçok farklı ürün bulunuyor. İhtiyaçlara göre ürün yelpazesini genişlettiğini ifade eden Yenigün, "Bölgede dağ köylerinden gelen müşterinin her ihtiyacına göre hırdavat, tekstil, tuhafiye ve benzeri ürünleri satmaya başladık" şeklinde konuştu.

Gaziler köyünün geçmişte "nahiye" olduğunu aktaran Yenigün, 30 köyün buraya bağlı olduğunu, dolayısıyla köyün konumunun da alışveriş potansiyelini artırdığını belirtti.

Babası İçin Bir Miras

Baba hatırasının kendileri için derin bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Yenigün, "Babam vefat ettikten sonra dükkanı alışverişe kapattım ve eşyalara da dokunmadım. Babamın hatırası olarak saklıyorum. Ara sıra açıp eskileri yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Iğdır'ın bir dağ köyünde 84 yıl önce açılan bakkaldan, vefat eden babasının hatırasını saklı...

Iğdır'ın bir dağ köyünde 84 yıl önce açılan bakkaldan, vefat eden babasının hatırasını saklı tutmak için oğlu tarafından 30 yıldır satış yapılmıyor.

Iğdır'ın bir dağ köyünde 84 yıl önce açılan bakkaldan, vefat eden babasının hatırasını saklı...

Iğdır'ın bir dağ köyünde 84 yıl önce açılan bakkaldan, vefat eden babasının hatırasını saklı tutmak için oğlu tarafından 30 yıldır satış yapılmıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı