Kop Dağı Kayak Merkezi'nde sezon yarın açılıyor
Bayburt’un kış turizminde önemli bir yere sahip olan Kop Dağı Kayak Merkezi için hazırlıklar son aşamaya geldi. Yetkililer, tesislerin yarın sabah itibarıyla kayakseverlere kapılarını açacağını bildirdi.
Hazırlıklar ve hizmet düzeni
Merkezde tesis ekipleri son kontrolleri gerçekleştiriyor. Yetkililer, sömestir tatili boyunca kesintisiz hizmet verileceğini; tatil süresince merkezin hem hafta içi hem de hafta sonu olmak üzere haftanın 7 günü açık olacağını belirtti. Tatil dönemi sona erdiğinde ise işletme düzeninde değişikliğe gidilerek hizmetlerin yalnızca hafta sonları sürdürüleceği açıklandı.
Ulaşım planlaması
Kayak merkezine ulaşım için planlama yapıldı. Merkeze gidecek vatandaşlar için araçlar, yarın sabah 08.00'de Gençosman Stadyumu yanında bulunan Kapalı Spor Salonu önünden kalkacak. Merkezden ise son dönüş seferleri 16.00'da gerçekleştirilecek.
Kar durumu ve ekonomik etki
Yetkililer, merkezdeki kar kalınlığının kayak yapmaya uygun seviyede olduğunu kaydetti. Bölge ekonomisine ve turizmine ciddi katkı sağlaması beklenen sezon için işletme ve ulaştırma düzenlemeleriyle ziyaretçi akışının düzenli tutulması hedefleniyor.
KOP KAYAK MERKEZİ'NDE KAYAK SEZONU YARIN BAŞLIYOR