DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.875,39 0,54%
BITCOIN
3.679.078,46 -0,34%

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Tekne Kazasında Ölü Sayısı 52'ye Yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde alabora olan teknede ölenlerin sayısı 52'ye ulaştı, 100'den fazla kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 13.06.2025 19:11
Güncelleme Tarihi: 13.06.2025 19:11

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Tekne Kazasında Ölü Sayısı 52'ye Yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Equateur eyaletinde meydana gelen tekne kazasında ölenlerin sayısı 52’ye yükseldi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Equateur eyaletine bağlı Bikoro bölgesindeki Tumba Gölü üzerinde yolcu ve yük taşıyan bir tekne alabora oldu. Kazada yaşamını yitirenlerin sayısı %52’dir.

Teknede bulunduğu tahmin edilen 100’den fazla kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Aşırı yük ve kapasitesinin üzerinde yolcu taşıdığı tahmin edilen tekne, dün Bikoro Limanı'ndan ayrılıp Ikoko-Bonginda kasabasına doğru seyrederken alabora olmuştur.

Olay sonrası yapılan çalışmalar neticesinde 30 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirilmiştir. Ülkede yeterli kara yolu altyapısının bulunmaması nedeniyle ulaşımda sıklıkla nehir ve göller tercih edilmektedir.

Mevsimsel yağışların yoğun olduğu dönemlerde meydana gelen bu tür kazalarda, teknelerin bakımsızlığı ve kapasite aşımı gibi faktörlerin etkili olduğu ifade edilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı