Bist 100
10.223,45 0%
DOLAR
32,29 -0,15%
EURO
34,83 0,01%
ALTIN
2.396,29 0,62%

Komşuları kıskandıracak bembeyaz tül yıkama formülü! Yıkarken bunu yapmak gerekiyormuş

Tül perde temizliği ve beyazlatma yöntemleriyle perdelerinizi ilk günkü gibi beyaz ve ferah hale getirebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 06.04.2024 18:56
Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 18:56

Komşuları kıskandıracak bembeyaz tül yıkama formülü! Yıkarken bunu yapmak gerekiyormuş

Her evin hem havasını değiştiren hem de tarzını yansıtan tül perdeler olmazsa olmaz! Ancak güneş, kir ve rüzgarla gelen toz etkisiyle sık sık kirlenen perdeler, zaman içinde renk değiştirebilir. Perdelerin ilk günkü kadar beyaz ve temiz olabilmesi için ise sıradan bir temizlik yeterli değildir! 

Peki tül perdeler nasıl temizlenirse eski beyazlığını geri kazanır? İşte tül perdeleri beyazlatmak için uygulanabilecek olan temizleme yönlemleri! 

Bulaşık makinesi tableti yöntemi! 

Bulaşık makinelerinde kullandığımız tablet deterjanlar, içeriğindeki çeşitli kimyasallar sayesinde beyazlatıcı etki gösterirler. Bu nedenle bulaşık tabletleri tül perdelerin temizliğinde de başvurulan bir yöntemdir. Tül perdeleri bulaşık makinesi tableti ile beyazlatmak için yapılması gerekenler ise çok basittir! 

tül beyazlatma

Tül perdeyi çamaşır makinesine yerleştirin ve ardından kullandığınız çamaşır deterjanını her zamanki bölmeye dökün. Ardından bulaşık tabletini perdelerin üzerine bırakın. 30 derecelik yıkama programını başlatın ve tül perdelerinizi yıkayın. Program bittikten sonra perdelerinizi direkt asabilirsiniz. 

Toz şeker yöntemiyle tül perde beyazlatma yöntemi! 

Tül perdeleri toz şekerle beyazlatmak için, perdenizi çamaşır makinesine atıp her zaman kullandığını deterjanınızı gerekli bölmeye dökün. Ardından perdelerin üzerine 1 fincan toz şeker dökün ve 30 derecede perdelerinizi yıkayın. Perdeleriniz makineden çıktığında üzerindeki leke ve kötü kokular tamamen gitmiş olacak! 

Beyaz sirke ile tül perde beyazlatma 

Temizlik deyince akla gelen ilk ürünlerden biri olan beyaz sirkeyle tül perde beyazlatma işlemi de yapılabilmektedir. Leke ve kötü kokuları gideren sirkeyle perde beyazlatma için normalde de yıkadığını gibi perdeyi çamaşır makinesine koyun. Ardından her zamanki deterjanınızı ekleyin ve 30 derece yıkama moduna ayarlayın. Deterjan gözüne koyduğunuz deterjanın üzerine yarım çay bardağı kadar sirke ekleyin ve programı başlatın. Program bittiğinde nemli bir şekilde direkt perdelerinizi asabilirsiniz. 

perde beyazlatma

Karbonat yöntemiyle tül perde beyazlatma 

Diş beyazlatma yöntemi olarak da sıklıkla kullanılan karbonat, tül perdelerdeki lekeleri, sararmayı ve kötü kokuları ortadan kaldırır. Tül perdeleri her zamanki gibi makineye yerleştirerek üzerine 2 paket kadar karbonat serpin. Daha sonra deterjan gözüne her zamanki gibi deterjan koyduktan sonra yıkama programınızı 30 dereceye ayarlayın. Program bittikten sonra tüm lekeler çıkmış olacaktır. 

Kaya tuzuyla perde beyazlatma işlemi 

Yemeklerde sıklıkla kullanılan kaya tuzu hem her evde bulunması hem de içerdiği iyonlar nedeniyle perde temizliğinde de tercih ediliyor. Ancak bu yöntem biraz daha zahmetlidir. Çünkü yıkama aşamasına geçmeden bir ön yıkama işlemi yapılmalıdır. Bir leğen ya da küvette tül perdeler kaya tuzlu su karışımı içinde 1 gece bekletilmelidir. Ardından perdeler ertesi gün 30 derece programla her zamanki deterjanla makinede yıkanmalıdır. Bu yöntem de diğerleri gibi perdeleri beyazlatıp temizleyecek bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.