Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Doha'daki Saldırıya Kınama
Petro, Katar ve Arap dünyasıyla dayanışma çağrısı yaptı
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamas müzakere heyetine yönelik saldırıyı sosyal medya paylaşımında kınadı.
Petro, ABD merkezli X platformundaki paylaşımında saldırıyı "korkakça" olarak nitelendirerek, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu tarafından Katar bombalandı" ifadelerini kullandı ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Katar halkına dayanışma belirtti.
Petro mesajında ayrıca Bolivar'ın ülkesi, güzellikler ülkesi Kolombiya adına özgür, birleşmiş ve barış içinde bir insanlık için kardeşçe dayanışmasını iletti ve İsrail saldırısına karşı Arap halkı ve hükümetlerinden birlik içinde hareket etme çağrısı yaptı.
İsrail ordusu, dün Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi.
Hamas, saldırıda lider kadronun İsrail suikastından kurtulduğunu, ayrıca saldırıda Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu, 4 Hamas üyesi ve 1 Katar polisi'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Petro'nun açıklaması, Katar ile dayanışma mesajı ve Arap kamuoyuna birlik çağrısı niteliğinde olup, bölgesel gerilim ve diplomatik ilişkiler üzerinde yeni tartışmalara yol açabilecek niteliktedir.