Petro'dan Sert Tepki
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Gazze'deki Filistinlileri zorla yerinden etme planını sert dille eleştirdi. Petro, X sosyal medya platformu'ndaki paylaşımında, Trump'ın Gazze'yi 'devralma' ve burada yaşayan Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planına karşı çıktı.
Tanrı'nın Halkı İfadesi
Petro, "En kötü savaşı başlatacaklar ve bunun temelinde kendilerini Tanrı'nın halkı olarak görmeleri yatıyor. Oysa Tanrı'nın halkı beyaz Amerikalılar ya da İsrailliler değildir. Tanrı'nın halkı insanlıktır." şeklinde ifade etti.
Trump'ın Açıklamaları
Trump, geçen gün Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ni devralacağını ve orada patlamamış bombalar ile diğer silahların sökülmesinden sorumlu olacağını belirtmişti. Trump, Gazze'nin devasa bir yıkım alanı haline geldiğini vurgulayarak, Gazze'deki Filistinlilerin Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine yönlendirilmesinin daha iyi olacağını savundu.
Trump, "ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız." şeklindeki ifadeleriyle dikkat çekti.