Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Gazze Ateşkesi Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze'deki ateşkesin insanlık için iyi bir haber olduğunu ve sağlık ekiplerinin kutlamalar yaptığını belirtti.

Yayın Tarihi: 16.01.2025 10:39
Güncelleme Tarihi: 16.01.2025 10:39

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Gazze Ateşkesi Değerlendirmesi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro Açıklamalarda Bulundu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze'de sağlanan ateşkesin ardından yaptığı değerlendirmede, "İnsanlık için iyi bir haber." ifadelerini kullandı. Petro, sosyal medya hesabında Gazzeli çocukların sevinç dolu görüntülerini paylaşarak, "Çocukların neşesi ne kadar da güzel. Yaşam ve barış için çocukların gözyaşları ve sevinç kahkahaları ne kadar anlamlı. Herod yenildi. Nihayet gökyüzünde bombaların olmadığı bir kutlama gecesi. Sağlık ekipleri Gazze'de kutlama yapıyor." dedi.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklamaları

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi. Açıklamada, "Gazze'deki krizin başlangıcından bu yana Kolombiya, barış için aktif bir diplomasi yürütmüştür. Cumhurbaşkanı, Birleşmiş Milletler'de (BM) yaptığı konuşmada, çatışmanın nedenlerini ve çözüm yollarını ele almak üzere bir barış konferansı düzenlenmesini önermişti. Ülkemiz, Mısır ve Katar gibi önemli uluslararası forumlarda sürekli barış çağrısında bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.

Desteklenen İki Devletli Çözüm

Açıklamada, Kolombiya'nın, Oslo Anlaşmaları'nda öngörüldüğü gibi iki devletli çözümü desteklediği vurgulandı. Ayrıca, Gazze'deki çatışmalardan etkilenen Filistinli aileler için özel insani yardım programı uygulamaya hazır olunduğu ve Kolombiya'nın dayanışmayla barışa bağlılığının bir kez daha teyit edildiği belirtildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı