DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.808.190,04 0,98%

Köln'de İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Bombaların İmhası İçin 20 Bin Kişi Tahliye Edildi

Almanya'nın Köln kentinde, savaş sonrası en büyük tahliye operasyonu gerçekleştirildi. 20 binden fazla kişi bombaların imhası için tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 04.06.2025 15:27
Güncelleme Tarihi: 04.06.2025 22:14

Köln'de İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Bombaların İmhası İçin 20 Bin Kişi Tahliye Edildi

Almanya'nın Köln kentinde, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış üç bombanın imha edilmesi öncesinde, Deutz bölgesinde yaşayan 20 binden fazla kişi tahliye edildi. Köln Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, savaş sonrası yapılan en büyük tahliye operasyonu kapsamında, ABD yapımı bombaların etkisiz hale getirilmesi için önlem amaçlı tahliye çalışmaları başlatıldı.

Deutz'daki bir kilometrekarelik alandan tahliye edilen vatandaşların güvenliği için Ren Nehri üzerindeki köprüler kapatıldı, tren seferleri iptal edildi. Ayrıca, evlerin yanı sıra 58 otel, müzeler, okullar, hastaneler, huzurevleri ve bakımevleri boşaltıldı.

İmha işleminin ne zaman gerçekleştirileceği henüz kesinlik kazanmazken, çalışmaların akşamüstü tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. Yetkililerin bölgede bulunan tüm binaların boş olup olmadığını kontrol etmesi gerekecek; bu kontrolün ne kadar süreceği ise belirsiz.

Köln Kamu Düzeni Dairesi Başkanı Ralf Mayer, Köln şehir merkezinin Avrupa'nın en yoğun nüfuslu merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Almanya genelinde, bazı yerleşim yerlerinde, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan patlamamış birçok bomba bulunmakta. Uzmanlar bu bombaları kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirmektedir.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman...

Almanya'nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman...

Almanya'nın Köln kentinde bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış 3 bomba uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı