Bist 100
10.175,8 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
34,75 -0,35%
ALTIN
2.423,4 -0,36%

Kolajenin ana merkezi! Cildinizi 20 yaş geriye götüren bu çorba ile gençleşeceksiniz

Bu besini yiyen 20 yaş gençleşiyor! Cilt, saç ve tırnak sağlığı için çok önemli olan kolajen eksikliği hemen fark edilir. Kolajeni artıran besinleri düzenli tükettiğinizde cildinizi içten beslemiş olursunuz ve cildiniz daha dayanıklı hale gelir. Peki hangi besin kolajen deposu? İşte yanıtı…

Yayın Tarihi: 24.02.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 10:45

Kolajenin ana merkezi! Cildinizi 20 yaş geriye götüren bu çorba ile gençleşeceksiniz

Kolajen, vücutta cilt ve deride, tırnakta, saçta, kıkırdak ve kas dokularında doğal olarak bulunan bir protein. Ancak yaş ilerledikçe kolajen üretimi azalır ve cilt kırışır, saçlar dökülür, tırnaklar kırılır. Kolajeni dışarıdan takviye ürünlerle sağlamak mümkün ama bazı besinler de kolajen üretimini destekliyor. Bu besinlerden biri de kemik suyu. Peki kemik suyu nasıl kolajen sağlar? Kemik suyu nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? İşte detaylar...

KEMİK SUYU NASIL KOLAJEN SAĞLAR?

Kemik suyu, kemiklerin kaynatılmasıyla elde edilen bir çorba. Kemiklerin içinde bulunan kolajen, kaynama sırasında sıvıya geçiyor ve böylece kolajen zengini bir besin ortaya çıkıyor. 

KOLAJEN NEDİR

Kemik suyu içerdiği kolajen, glutamin, kalsiyum, magnezyum, fosfor, amino asitler, kondroitin, glukozamin ve prolin gibi maddelerle vücudu gençleştiriyor ve sağlıklı tutuyor.

KEMİK SUYU NASIL TÜKETİLİR?

Kemik suyu, kendi başına bir çorba olarak veya yemeklere lezzet katmak için kullanılabilir. Kemik suyu yapmak için, tavuk, sığır, kuzu veya balık kemikleri tercih edilebilir. Kemiklerin iyice temizlenmesi ve kaynatılması gerekir. Kaynama süresi ne kadar uzun olursa, kemik suyu o kadar kolajenli olur. 

KEMİK SUYU

Kaynama süresi tavuk kemikleri için 4-6 saat, sığır kemikleri için 8-10 saat, balık kemikleri için 1-2 saat arasında olmalıdır. Kemik suyunun içine sebzeler, baharatlar ve sirke eklenerek daha lezzetli ve besleyici hale getirilebilir.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

İşte kolajen kaynağı kemik suyunun faydaları:

• Kemik suyu, cilt, saç ve tırnak sağlığını koruyor. Cildi onarır ve cilt bariyerini güçlü hale getirir. Cildin erken yaşlarda kırışmasını ve sarkmasını engeller. Saçların güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saç köklerini besler ve dökülmeyi durdurur. Tırnakları kuvvetlendirir ve kırılmayı önler.

• Kemik suyu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği amino asitler, iltihaplanmayı azaltıyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor. Kemik suyu, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde de etkili oluyor.

• Kemik suyu, sindirim sistemini düzenliyor. Glutamin adlı amino asit, bağırsak sağlığını iyileştiriyor ve sindirim problemlerini gideriyor. Kemik suyu, mide asidini dengeliyor ve reflüyü önlemeye yardımcı oluyor.

kemik suyu

• Kemik suyu, kemik ve eklem sağlığını destekliyor. Kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi mineraller, kemikleri güçlendiriyor ve osteoporozu önlemeye yardımcı oluyor. Kondroitin ve glukozamin gibi maddeler, eklem kıkırdağını koruyor ve eklem ağrılarını azaltıyor.

• Kemik suyu, metabolizmayı hızlandırıyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Protein ve amino asitler, kas kütlesini artırıyor ve yağ yakımını kolaylaştırıyor. Kemik suyu, tokluk hissi veriyor ve iştahı kontrol ediyor. Kemik suyu, kan şekerini dengeliyor ve diyabet riskini azaltıyor.