Kofçaz kaymakamlığında senaryolu tatbikat: tahliye ve yangın müdahalesi test edildi

Kofçaz Kaymakamlığı'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı; tahliye, yangın müdahalesi ve yaralı sevki uygulamalarıyla kurumlar arası koordinasyon güçlendirildi.

Yayın Tarihi: 07.08.2026 19:03
Güncelleme Tarihi: 07.08.2026 19:03

Kofçaz kaymakamlığında senaryolu tatbikat: tahliye ve yangın müdahalesi test edildi

tatbikatın amacı ve katılımcılar:

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesinde Kaymakamlık binasında düzenlenen tatbikatın amacı, afet ve acil durumlara karşı personelin hazırlık seviyesini yükseltmekti. AFAD Kırklareli İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan uygulamaya UMKE ve itfaiye ekipleri de katılarak kurumlar arası iş birliği sağlandı.

senaryo ve uygulamalar:

Tatbikatta deprem sonrası oluşan yangın senaryosu canlandırıldı ve bina tahliyesi ile müdahale süreçleri uygulamalı olarak sınandı. Ekipler, binanın güvenli şekilde tahliyesi, yangına müdahale ve yaralıların güvenli alana sevk edilmesi adımlarını planlandığı şekilde gerçekleştirdi. Uygulamalarda görev dağılımı, haberleşme ve yönlendirme prosedürleri de test edildi.

Çalışmanın odağında personelin afet anında doğru hareket etmesi, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve acil durumlara hızlı müdahale kapasitesinin artırılması yer aldı. Senaryo esnasında iletişim ve lojistik süreçler önem kazandı ve değerlendirmeye alındı.

sonuçlar ve devam eden eğitimler:

Tatbikat kapsamında tahliye, yangın söndürme ve yaralı tahliye süreçleri ekipler tarafından başarıyla tamamlandı. Uygulama sonrası yapılan değerlendirmelerde eksik ve geliştirilecek noktalar belirlendi; bu hususlar ilerleyen eğitim planlarına dahil edilecek.

Yetkililer, benzer eğitim ve tatbikatların afetlere hazırlık bilincini artırmak ve muhtemel acil durumlarda can ile mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla belirli aralıklarla sürdürüleceğini bildirdi.

KOFÇAZ KAYMAKAMLIĞI'NDA DEPREM VE YANGIN TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KOFÇAZ KAYMAKAMLIĞI'NDA DEPREM VE YANGIN TAHLİYE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.