
Kocaeli’nde, emekli ve çalışanlara yönelik bayram ikramiyeleri ve maaş artışları kapsamındaki yeni gelişmeler duyuruldu. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, ikramiye ödemeleri ve maaş zamları kamuoyu gündeminde önemli bir yer ediniyor.
Kocaeli Kandıra'da yapılan toplu iş sözleşmesi ile bayram ikramiyeleri ve maaşlarda kayda değer artışlar sağlandı. Karamürsel Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonucunda, maaşlarda rekor zamlar gerçekleşti.
Maaşlara Yüzde 28 Zam
Karamürsel ilçesinde geçtiğimiz hafta zam pazarlıkları yoğun şekilde devam etti. Uzun süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda belediye ve sendika, çalışanların maaşlarına %28 oranında bir zam yapılması konusunda anlaşmaya vardı. Başlangıçta sendika %90'lık bir zam talep ederken, belediyenin ilk teklifi %25 seviyesindeydi.
Ortalama Maaşlar Arttı
İmzalanan anlaşma ile birlikte, Karamürsel Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarında önemli bir artış gerçekleşti. Yeni sözleşmeye göre, en düşük maaş 35 bin TL, ortalama maaşlar ise 42 bin TL ile 45 bin TL arasında belirlendi.
Bayram İkramiyelerine de Zam
Görüşmelerde bayram ikramiyeleri de mercek altına alındı. Daha önce ödenen 4 bin TL’lik ikramiye, yeni düzenlemeyle birlikte 4 bin TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, çalışanlar için yemek parası da 250 lira olarak belirlendi. Sözleşmeye göre, ikinci yıl enflasyon oranına ek olarak 1 puan daha zam yapılacak.