Kocaeli Karamürsel'de orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Suludere Mahallesi mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Olayın bildirimi üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile yangın söndürme helikopterleri sevk edildi. Ekipler yangına hem havadan hem karadan müdahale ederek söndürme çalışmalarını sürdürüyor.
Müdahale kaynakları ve koordinasyon
Valilikten yapılan açıklamada bölgeye müdahale için 6 uçak, 10 helikopter, 75 araç ve 200 personel görevlendirildiği belirtildi. Müdahalede AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, emniyet, sağlık, ilçe belediye personeli ve gönüllü STK'ler koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Sivil destek ve saha koşulları
Çevre bölgelerde yaşayan çiftçiler, yangın söndürme çalışmalarına tankeriyle su taşıyarak destek veriyor. Yangının çıktığı yerde rüzgarın etkili olduğu, ekiplerin bu koşulları dikkate alarak müdahaleyi sürdürdüğü bildirildi.
Tahliyeler ve güvenlik durumu
Valilik açıklamasına göre Akçat, Suludere ve Safiye mahallelerinde yaşayan vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Bölgedeki vatandaşlar güvenli alanlara yönlendirilmiş olup, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.
Yetkililerden açıklamalar
Yangın mahalline gelerek çalışmaları takip eden Vali İlhami Aktaş, AA muhabirine yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini bildirdi ve bölgedeki vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda müdahalenin aralıksız sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "Ekiplerimiz, yangını en kısa sürede kontrol altına almak için canla başla çalışıyor. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, alevlere karşı mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum."
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ortaya çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.