Kocaeli'de tramvaydan kadına şiddete karşı farkındalık seferi

Kocaeli'de 25 Kasım kapsamında kadına yönelik şiddete dikkat çeken görseller ve destek hattı bilgileri yer alan tramvay, kasım ayı boyunca kentte sefer yapacak.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 09:55
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 09:55

Kocaeli'de tramvaydan kadına şiddete karşı farkındalık seferi

Tramvay kasım boyu kentte dolaşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Valilik iş birliğiyle hazırlanan ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne atfen giydirilen tramvay, kasım ayı boyunca kent hatlarında yol alacak. Proje, kamu alanında görünürlüğü artırarak toplumsal duyarlılığı yükseltmeyi amaçlıyor.

Tasarım ve öne çıkan mesajlar:

Tasarımda turuncu rengin ön plana çıktığı belirtiliyor. Tramvayda kadına yönelik şiddete karşı dikkat çeken görsellerin yanı sıra Kadına şiddete dur de, Kadına şiddet insanlık suçudur ve Bu şehirde korku değil, huzur yayılır ifadeleri yer alıyor. Ayrıca kent yaşamını irdeleyen kesitlerle birlikte Bu şehirde yol kesmek sadece kırmızı ışığın işi ve Bu şehirde kalpler kırılmaz, kadınlarla rekorlar kırılır gibi mesajlarla konu kamuoyunun ilgisine sunuluyor.

Amaç, destek mekanizmaları ve bilgilendirme:

Tramvay uygulamasında, kadına yönelik şiddetle mücadele ve başvuru yollarına dair bilgilendirme de yapılıyor; KADes uygulamasının ve ALO 183 Sosyal Destek Hattı bilgilerinin paylaşıldığı vurgulanıyor. Bu sayede yalnızca farkındalık oluşturulması değil, mağdur kadınların erişebileceği destek mekanizmalarının tanıtımı da hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ayrıca Anne Şehir merkezlerinde düzenlenen seminer, söyleşi ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürerek sahada doğrudan bilgilendirme yapıyor. Bu etkinliklerde kadınlara hangi kurumlara başvurabilecekleri ve hangi hizmetlerin sunulduğu hakkında ayrıntılı bilgi veriliyor.

KOCAELİ'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK MESAJLARI TAŞIYAN TRAMVAY, KASIM AYI BOYUNCA...

KOCAELİ'DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK MESAJLARI TAŞIYAN TRAMVAY, KASIM AYI BOYUNCA KENTTE SEFER YAPACAK. TRAMVAYDA KADES VE ALO 183 DESTEK HATLARININ BİLGİLERİNE DE YER VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.