Kocaeli’de kaçakçılık operasyonunda 1 milyon 350 bin liralık ürün ele geçirildi
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmada, 1-3 Temmuz tarihlerinde Körfez ilçesinde şüphelilere ait ikamet, depo ve araçlarda arama yapıldı. Yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 350 bin lira olduğu belirlenen çok sayıda kaçak ürün ile üretim ve dolum malzemesi ele geçirildi.
Operasyonun kapsamı ve ele geçirilenler
Aramalarda tespit edilen maddeler arasında 115 litre etil alkol, 27 litre alkollü içki, 5 viski ve rakı aroma kiti, 290 bin boş makaron, 77 bin dolu makaron ve 85 kilogram kıyılmış tütün yer aldı. Ayrıca, 220 alkol dolumunda kullanılan plastik bidon, 2 elektrikli sigara sarma makinesi, 1 hava kompresörü ve 70 kesilmiş bandrol ele geçirildi.
Operasyonda ayrıca ruhsatsız tabanca ile kurusıkı tabanca da bulunurken, olayla ilgili olarak 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Değerlendirme
Ele geçirilen malzemelerin türü ve miktarı, hem kaçak dağıtımı hem de üretimi hedefleyen organize bir mekanizmanın varlığına işaret ediyor. Bulunan dolum ve sarma ekipmanları ile bandrollerin kesilmiş olması, faaliyetlerin sadece satış değil üretime dönük olduğunu gösteriyor.
İlgili birimlerce yürütülen soruşturma ve adli işlemler sürüyor.
ELE GEÇİRİLENLER