Kocaeli'de Fransa maçı öncesi ulaşım tedbirleri netleşti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, A Milli Futbol Takımı ile Fransa arasında UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup kapsamında yapılacak karşılaşma öncesinde kent genelinde ulaşım planını tamamladı. 25 Eylül Cuma saat 21.45te oynanacak maç için alınan düzenlemeler, hem yoğunluğu azaltmayı hem de seyircilerin stada güvenli şekilde ulaşmasını hedefliyor.
tramvay ve toplu taşıma düzenlemesi:
Şehir merkezinden stadyuma gidecek taraftarlar için tramvay hattında özel bir uygulama getirildi. Tramvaylar saat 18.00'den itibaren ücretsiz hizmet verecek; bu uygulamanın amacı, özel araç kullanımını azaltmak ve ulaşımın toplu taşıma üzerinden sağlanmasını teşvik etmektir. Belediye yetkilileri, ücretsiz tramvay uygulamasının akışı hızlandıracağını ve yaya trafiğini hafifleteceğini belirtti.
otopark ve ring seferleri:
Maça özel araçla gelmeyi tercih eden taraftarlar için belirlenen ücretsiz otopark alanları hazırlandı. Bu noktalardan Kocaeli Stadyumu'na doğrudan ring seferleri düzenlenecek; seferler maç öncesi ve sonrasında yoğunluğa göre yönetilecek. Ayrıca, ulaşım ekipleri sahada görev yapacak ve yönlendirme sayesinde araç ve yaya trafiği düzenlenecek.
Belediye yetkilileri, taraftarları mümkün olduğunca toplu taşımayı kullanmaya davet ediyor ve stadyuma ulaşımda sabır, erken hareket etme ve yetkililerin yönlendirmelerine uyma çağrısında bulunuyor.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NIN FRANSA İLE OYNAYACAĞI KARŞILAŞMA ÖNCESİNDE KENT GENELİNDEKİ ULAŞIM PLANINI TAMAMLADI.